Pankkien käteispalveluita karsittu

29.9.2015 8:03

Pankkien konttoriverkoston supistumisen myötä käteispalveluita on tarjolla entistä harvemmin. 40 prosenttia konttoreista ei tarjoa käteisnostoja lainkaan tai vain rajoitetusti.

Etenkin iäkkäämmät ihmiset kaipaisivat pankista henkilökohtaista kontaktia. Vajaakuntoisten ja iäkkäiden on myös helpompi asioida ihmisen kuin koneen kanssa. Kaikilla ei ole mahdollisuutta käyttää kotona verkkopankkia.

Osa pankkien asiakkaista kuitenkin käy konttorissa todella harvoin, ja monet toivovat erityisesti verkkopalveluita. Pankkivirkailijat neuvovat, mikäli haluaa vaihtoehtoja nettiasioinnille.

Danske Bankin Jyväskylän yksikönjohtaja ei pidä pankkipalveluiden hoitamista ikäkysymyksenä, vaan vanhemmatkin saattavat haluta hoitaa asiansa netissä. Iäkkäämmät saattavat käyttää mieluummin tablettia kuin tietokonetta.

Aivan kokonaan pankkikonttoreita ollaan tuskin silti lakkauttamassa.

Suomessa Finanssivalvonta selvittää vuosittain, ovatko pankkipalvelut hinnaltaan ja saatavuudeltaan lain vaatimalla tasolla.

Kommentoi artikkelia!

Talousviesti.fi
Talousviesti tarjoaa kiinnostavimmat talousuutiset säästämisestä, sijoittamisesta ja lainamarkkinoilta. Löydä päivän tärkeimmät talousuutiset helposti ja vaivattomasti.
Etsi palvelusta
Taloustilastoja

Valuuttakurssit

USD: 1,2309
JPY: 132,41
SEK: 0,3703

> Lisää valuuttakursseja

Päivitetty: 20.4.2018

Euribor

  • o Euribor 1 kk -0,372 %
  • o Euribor 3 kk -0,328 %
  • o Euribor 6 kk -0,271 %
  • o Euribor 12 kk -0,189 %

> Päivän euribor-korot

Päivitetty: 0.4.2018: