Suomalaiset euroalueen keskiarvoa vähävaraisempia

Euroopan keskuspankin ohajuskorko säilyi ennätysalhaisena

Suomalaisten nettovarallisuus jää euroalueen keskiarvon alapuolelle. Suurin osa suomalaisten rahoista, 69 prosenttia, on kiinni asunnoissa. Talletuksina on kahdeksan prosenttia varoista ja pörssiosakkeissa, sijoitusrahastoissa ja muissa osakkeissa yhteensä 11 prosenttia.
Lue lisää =>

Pankkien käteispalveluita karsittu

Pankkien konttoriverkoston supistumisen myötä käteispalveluita on tarjolla entistä harvemmin. 40 prosenttia konttoreista ei tarjoa käteisnostoja lainkaan tai vain rajoitetusti.
Lue lisää =>

Nettipetokset yleistyneet pienillä paikkakunnilla

Pankit varoittavat verkkorikollisista

Valtaosa rikoksista keskittyy suuriin kaupunkeihin, mutta yllättäen petosten määrä on kasvanut pienillä paikkakunnilla. Usein muiden rikosten määrä on paikkakunnalla jopa vähentynyt.
Lue lisää =>

Pienituloiset joutuvat tinkimään terveysmenoista

Ei ole myytti, että jotkut suomalaiset joutuvat rahoittamaan jopa välttämättömän lääkärissä käynnin lainalla tai pikavipillä.

Jotkut pienituloiset taas priorisoivat menonsa jättämällä sairaalan, terveyskeskuksen tai päivähoidon maksut maksamatta, kertoo Helsingin Sanomat. Toimeentulotuen asiakkaille hoitokulut korvataan, mutta väliinputoajiksi jäävät pienituloiset, jotka eivät kuitenkaan ole niin köyhiä, että saisivat toimeentulotukea.
Lue lisää =>

Lähes kaikilla suomalaisilla on verkkopankkitunnukset

Työntekijä

Melkein kaikilla aikuisilla suomalaisilla on verkkopankkitunnukset. Pankkitunnuksia pidetään yleisesti helppokäyttöisinä ja turvallisina, ja myös sähköistä asiointia pidetään tärkeänä. Tulokset selviävät Finanssialan Keskusliiton teettämästä tutkimuksesta.
Lue lisää =>

Kotitaloudet kaipaavat luottoa

Finanssialan keskusliiton barometri kertoo, että suomalaisten kotitalouksien kiinnostus lainanottoon on kasvanut viime vuodesta. Barometrissä pankinjohtajat arvioivat, että luottojen kysyntä jatkuu vilkkaampana kuin viime vuonna, mutta tuskin tästä enää kasvaa.
Lue lisää =>

Talousvaikeudet kipeä asia eläkeläisille

Etenkin vanhempien ikäpolvien on vaikea ottaa velkaantuminen puheeksi. Usein eläkeikäiset yrittävät pärjätä ilman ulkopuolista tukea, ja etenkin pienellä eläkkeellä olevat ovat ahtaalla, kertoo Kainuun Sanomat.

Kainuun velkaneuvonnassa valtaosa asiakkaista on työikäisiä, mutta myös eläkeläisiä on paljon. Yhteensä asiakkaita käy vuodessa yli 400. Monet eläkeläisetkin ovat velkaantuneet otettuaan pikavippejä, mutta toisaalta myös korkeat terveydenhoitokulut saattavat johtaa velkaantumiseen.
Lue lisää =>

Varo tätä maksukorttihuijausta

Maksuvälinepetosten määrä kasvoi elokuussa huomattavasti. Yleensä ilmoituksia tehdään kuukaudessa 500 – 700, kun elokuussa niitä ilmoitettiin lähes 1000. Nousu on poikkeuksellinen, vaikka ilmoitusten määrä usein nousee kesällä.
Lue lisää =>

Eläkeläisten talousvaikeudet lisääntyneet

Pankkien kassapalvelut vähenevät

Yhä useampi eläkeläinen joutuu vararikkoon. Ylivelkaantuneita auttavan Takuu-Säätiön eläkeläisasiakkaiden osuus on kasvanut viime vuosina 15 prosentista tämän vuoden 30 prosenttiin. Viime vuonna avuntarvitsijoista 20 prosenttia oli eläkkeellä.
Lue lisää =>

Verkkopankkitunnuksia ei myönnetä kaikille

Tietokone hoitaa pörssikaupan

Kaikki halukkaat eivät välttämättä saa pankista verkkopankkitunnuksia. Se on ongelmallista, sillä pankkitunnuksia käytetään yleisesti henkilöllisyyden tunnistamiseen verkkopalveluissa. Tunnistautumista tarvitaan esimerkiksi sosiaalitukien, vuokra-asunnon tai pikavippien hakemiseen ja sähköisten reseptien tarkistamiseen.
Lue lisää =>

Kohta saatat ostaa selfie-maksulla

Korttimaksujen häiriöt vihdoin selvitetty

Nettiostoksia saatetaan kohta maksaa selfie-maksun avulla. Uutta teknologiaa testaa tällä hetkellä luottokorttiyhtiö Mastercard, joka kertoo testauksesta tiedotteessaan. Testaajina on 200 First Tech -yrityksen työntekijää, ja koe toteutetaan suljetussa ympäristössä.
Lue lisää =>

Hinnat laskevat yhä

Yksityinen kulutus pitää Suomen talouskasvun vauhdissa

Kuluttajatuotteiden hinnat ovat laskeneet edelleen. Suomen inflaatio oli Tilastokeskuksen mukaan heinäkuussa -0,2 prosenttia, kertoo Yle.
Lue lisää =>

Kuudella prosentilla yrityksistä maksuviiveitä

Suomen talouskasvun ennustetaan hidastuvan ensi vuonna

Huhti-kesäkuussa 18 100 yrityksellä eli noin kuudella prosentilla yrityksistä oli maksuviiveitä, uutisoi Suomen Yrittäjät Intrum Justitian tietojen perusteella. Maksuviiveisten yritysten määrä on pysynyt ennallaan verrattuna edeltäviin kuukausiin.
Lue lisää =>

Uuden perintäyhtiön tavoitteena entistä eettisempi perintä

Suomeen ollaan perustamassa uutta kotimaista perintäyhtiötä. Hankkeen taustalla on lähes 200 kuntayhteisön omistama Kunnan Taitoa Oy. Yhtiö aikoo tarjota perintää kuntatoimijoille.
Lue lisää =>

Arvio: Suomen energiapolitiikka on onnistunut

Suomen tavoite vähentää riippuvuutta fossiilisista polttoaineista saa kiitosta kansainväliseltä energiajärjestö IEA:lta. Liikenteen energiatehokkuudessa ja kaasumarkkinoissa olisi kuitenkin kehitettävää, ja EU-lainsäädäntö voi tuoda mutkia matkaan.


Lue lisää =>

Ruoan hinta rajussa nousussa

Kuluttajatutkimuskeskuksen tuore selvitys kertoo, että ruoka on viime vuosina kallistunut Suomessa selvästi yleistä hintakehitystä nopeammin.


Lue lisää =>

Bisnesmaailmassa menestys ja epäonnistuminen kasautuvat

Sarjayrittäjän muista liiketoimista voi ennustaa uusien yritysten menestystä. Parhaimmillaan sama henkilö on vetänyt nousuun jopa 39 yritystä.


Lue lisää =>

Ministeriö: Eläkkeiden maksamiseen on edelleen varaa

Muun muassa Yle kertoi eilen, että eläkemaksut eivät enää riitä eläkkeisiin. Sosiaali- ja terveysministeriö kuitenkin vakuuttaa, että eläkevarat eivät lopu kesken.


Lue lisää =>

Verkkokaupan kasvu hidastui

Nettiostosten määrä lisääntyy edelleen, mutta voimakkain kasvu on rauhoittunut, selviää tuoreesta verkkokauppatilastosta. Kolme neljäsosaa suomalaisista on joskus ostanut jonkin tuotteen tai palvelun verkosta.


Lue lisää =>

Urpilainen: Tarvitaan lisää työtä ja talouden sopeutuksia

Valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen mukaan työnteon määrää on Suomessa lisättävä. Parempi työllisyys auttaisi myös julkisen talouden ongelmiin.


Lue lisää =>

Kuluttajien luottamus talouteen kohentui hieman

Kansalaiset pitävät Suomen taloustilannetta nyt hieman valoisampana kuin viime kuussa. Työllisyystilanteen paranemiseen ei kuitenkaan uskota.


Lue lisää =>

HS: Työmarkkinajärjestöt eivät pääse yhteisymmärrykseen työn lisäämisestä

Pääministeri Katainen ja Elinkeinoelämän keskusliitto haluaisivat nostaa eläkeikää, mutta palkansaajajärjestöt eivät suostu neuvottelemaan eläkkeistä.


Lue lisää =>

Onko Applen huippu jo nähty?

Applelta odotetaan halvempia puhelinmalleja, älytelevisioita ja ehkä jopa älykelloja. Mikään niistä ei ehkä riitä.


Lue lisää =>

FK:n Kauppi: Pk-yrityksiin lisää työpaikkoja

– Pienten ja keskisuurten yritysten työllistämiseen on löydettävä tehokkaita kannusteita ja yrityksille jatkajia, kirjoittaa Finanssialan Keskusliiton toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi.


Lue lisää =>

Maksuhäiriömerkinnät kasvussa yksityishenkilöillä ja yrityksillä

Suomen Asiakastiedon tiedotteiden mukaan vuonna 2012 maksuhäiriömerkintä oli 346 000 yksityishenkilöllä ja 52 000 yrityksellä.


Lue lisää =>

HS: Suomeen iso veroparatiisikokous

Helsingin Säätytalolla järjestetään ensi huhtikuussa iso veroparatiiseja käsittelevä kokous. Kokousta on järjestänyt valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd).


Lue lisää =>

Julkinen talous pielessä, avuksi tuottavuuden nosto ja maahanmuuttajat

Suomen Pankin mukaan talouden kasvu on jäämässä ennakoitua heikommaksi.


Lue lisää =>

OECD: Taantuma jatkuu kevääseen

Talouskasvu on kituliasta, työttömyys kasvaa ja euroalueen ongelmat jatkuvat, kertoo OECD:n talousennuste.


Lue lisää =>

Suomi maailman yhdeksänneksi paras maa yrityksille

Yhdysvaltalainen talouslehti Forbes listasi jälleen maailman liike-elämälle ystävällisimmät valtiot. Suomi sijoittui listalla yhdeksänneksi. Taakse jäivät esimerkiksi talousjättiläiset Saksa, Japani ja Yhdysvallat.


Lue lisää =>

Suomi vältti taantuman, mutta tuotanto pieneni

Suomi vältti taantuman, mutta tuotanto pieneni

Suomi on välttänyt taantuman, mutta vain täpärästi. Taantumaan joudutaan, kun bruttokansantuote laskee kahtena peräkkäisenä vuosineljänneksenä.


Lue lisää =>

Suomalaiset arvostavat jouluostoksilla vastuullisuutta ja kotimaisuutta

Suomalaiset arvostavat vastuullisuutta ja kotimaisuutta jouluostoksilla

Vastuullisuus on noussut tärkeäksi teemaksi suomalaisten joulukulutuksessa. Suurin osa suomalaisista arvostaa jouluostoksilla kotimaisuutta.


Lue lisää =>

Arvonlisäverot nousevat alkuvuodesta

Arvonlisäverot nousevat alkuvuodesta

Arvonlisäverot ovat nousemassa ensi vuoden alusta. Toteutuessaan korotukset lisäisivät valtion verotuloja 830 miljoonalla eurolla vuodessa.
Lue lisää =>

Määräaikainen pankkivero voi vaikuttaa lainamarginaaleihin ja finanssialan työllisyyteen

Määräaikainen pankkivero voi vaikuttaa lainamarginaaleihin ja finanssialan työllisyyteen

Ensi vuoden alusta lähtien kerättävä pankkivero toisi valtiolle lisää verotuloja jopa 170 miljoonaa euroa.

Valtiovarainministeriö julkaisi tänään pankkiverolaista luonnoksen, jossa esitetään uuden lisäveron tulevan voimaan jo ensi vuoden alusta. Vero olisi määräaikainen.
Lue lisää =>

Verohallinto julkisti taas Suomen kovatuloisimmat

Verohallinto julkaisi vuoden 2011 verotiedot tänään. Verotiedot ovat julkista tietoa ja niistä selviää muun muassa suomen kovatuloisimmat henkilöt. Verotiedoista käy ilmi ansio- ja pääomatulot. Muun muassa Taloussanomat olivat listanneet suurituloisimmat, sekä heidän tulonlähteensä.


Lue lisää =>

Kuluttajien luottamus talouteen heikentynyt

Kuluttajien luottamus talouteen on taas painunut miinuksen puolelle, selviää Tilastokeskuksen tutkimuksesta. Tiedot perustuvat Tilastokeskuksen teettämään kuluttajabarometriin, jota varten haastateltiin 1442 henkilöä Suomessa 1.-19.10.


Lue lisää =>

VR:n lippuautomaateissa myynnissä lippuja jotka eivät oikeuta matkaan

VR:n automaateista ja verkkokaupasta on voinut ostaa lippuja, jotka eivät oikeuta junamatkaan. Muun muassa Helsingin ja Turun välille on automaatista saanut ostettua useiden satojen eurojen arvoisen sarjalipun, joka ei käy yhteenkään junaan.


Lue lisää =>

K-marketista voi pian nostaa oston yhteydessä käteistä

Marraskuun aikana Kesko ja Nordea yhteistyössä alkavat tarjoamaan palvelua jolla kaupan kassalla pystyy nostamaan käteistä rahaa. Palvelu on kuitenkin ainoastaan Nordean ja Keskon asiakkaille.


Lue lisää =>

Kotitalouksien velkaantumisaste taas nousussa

Tilastokeskus julkaisi kotitalouksien velkaantumisasteen vuoden toiselta neljännekseltä. Lainanotto miltei kaksinkertaistui edellisestä neljänneksestä ja uutta lainaa otettiin 2,3 miljardin euron edestä.


Lue lisää =>

Sähkön kulutus on vähentynyt vuoden aikana

Suomessa kulutetaan entistä vähemmän sähköä, samalla hiilidioksidipäästöt vähenevät. Energiateollisuus ry:n mukaan sähkön kulutuksen väheneminen hidastui viime kuukausien aikana ja syyskuussa sähkön kulutuksessa on huomattu kasvua 1,6 prosentin verran viime vuoden syyskuuhun verrattuna.


Lue lisää =>

Inflaatio jatkaa tasaista kasvua

Syyskuussa inflaation kasvua tapahtui taas 2,7 prosenttia, joka käy ilmi Tilastokeskuksen laskelmasta. Inflaatio, eli kuluttajahintojen vuosimuutos on pysynyt ennallaan elokuulta.


Lue lisää =>

Suomalaisten varallisuus heikentymässä

Investointipankki Credit Suisse on tehnyt vuosittaisen taloustutkimuksensa Global Wealth Reportin. Taloustutkimuksessa Credit Suisse tarkastelee eri maiden kansan varallisuutta sekä velallisuutta.


Lue lisää =>

Espanjan luottoluokitus pykälän päässä roskaluokasta

Espanjan taloustilanne alkaa olemaan niin heikossa kunnossa, että se on jo luokiteltu pykälän päähän roskaluokituksesta. Tällä kertaa luottoluokitusta tiputettiin kaksi pykälää kerralla.


Lue lisää =>

Elintarvikkeiden hinnat jatkavat nousua

Pellervon taloustutkimuksesta käy ilmi, että elintarvikkeiden hinnat ovat nousussa. PTT:n tuoreen maa- ja elinkeinotarviketalouden ennusteen mukaan ruoan hinta nousee yleistä hintatasoa nopeammin. Osaltaan elintarvikkeiden hinnan nousuun vaikuttaa ensi vuonna myös yleinen arvonlisäveron korotus.


Lue lisää =>

Rovion uutuuspeli pomppasi latauslistan kärkeen ennätysajassa

Angry Birds – pelin kehittäjä peliyhtiö Rovio julkaisi uuden pelin Bad Piggies. Bad Piggies tuli App Storeen myyntiin noin viikko sitten ja nousi latauslistojen kärkeen Yhdysvalloissa vain kolmessa tunnissa.


Lue lisää =>

Suomalaisyhtiötä palaa pettyneinä ulkomailta takaisin

Osa kotimaisista yrityksistä on lähtenyt siirtämään toimintaansa ulkomaille, mutta palaavat sieltä pettyneinä takaisin Suomeen. VTT on huomannut, että esimerkiksi tuotannon siirto ulkomaille saattaakin olla yritykselle jopa haitallisempaa, kuin hyötyä.


Lue lisää =>

Luomu kiinnostaa, myös tilallista

Luomu kiinnostaa entistä enemmän maanviljelijöitä sekä eläintiloja. Ennätyksellinen määrä maanviljelijöistä on siirtynyt alkuvuonna 2012 luomuviljelijöiksi, kertoo Elintarviketurvallisuusvirasto Evira.


Lue lisää =>

Suomessa valmistevero jopa 80% tuotteen hinnoista

Kansainvälisessä vertailussa Suomi on valmisteverotuksen kärkipäässä. Parhaimmillaan veroja saa maksaa tiettyjen tuotteiden hinnoista jopa 80 prosenttia.


Lue lisää =>

Osan elintarvikkeiden hinnat nousseet jopa 50 prosenttia

Inflaatio on parin vuoden aikana kivunnut ylöspäin reilulla kahdella prosentilla. Parin prosentin nousu ei kuitenkaan tarkoita, että kaikissa tuotteissa olisi tapahtunut muutaman prosentin hinnan korotusta, vaan useat tuotteet ovat kallistuneet jopa useita kymmeniä prosentteja lyhyen ajan sisään.


Lue lisää =>

Suomessa syntyy vuosittain miljoonia kiloja ruokahävikkiä

Suomen hyvä elintaso tuo myös jonkun verran varjopuolia. Suomeen kuljetetaan paljon ruokaa ympäri maailmaa, vaan päätyäkseen Suomessa kaupasta suoraan biojätteeksi.


Lue lisää =>

Konkurssia hakeneiden yritysten määrä vähentymään päin

Konkursseja on laitettu vireelle tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla vähemmän, kuin viime vuonna. Tilastokeskuksen mukaan tammi-kesäkuussa 2012 on laitettu alulle 1559 konkurssia, kuin vuoden 2011 samana ajanjaksona konkursseja pantiin vireille 1603 kappaletta. Prosentuaalisesti tämä siis meinaa 3 prosentin vähennystä vireille laitetuista konkursseista.


Lue lisää =>

Eurosijoittajat eivät usko koko euroalueen hajoamiseen

Luottoluokitusyhtiö Fitchin tuoreen selvityksen mukaan suurin osa eurooppalaisista korkosijoittajista uskovat euroalueen säilymiseen. Reilu kolmannes vastaajista uskoo euroalueen joko kehittyvän kohti tiiviimpää talousunionia tai laahaen läpi hankaluuksien odottaen parempia aikoja.


Lue lisää =>

Kreikan rahavarat taas loppumassa

Jo pitkään talousvaikeuksissa ollut Kreikka on taas pulassa, sillä maan käteisvarat ovat lopuillaan. Kreikka on taas konkurssiuhan alla, kun maa edelleen odottaa uutta lainaerää kansainvälisiltä rahoittajilta.


Lue lisää =>

Huonot sääolot nostavat viljan ja lihan hintaa

Erityisen sateinen alkukesä uhkaa korottaa viljan ja lihan hintaa Suomessa sekä koko Skandinaviassa, kun samaan aikaan Pohjois-Amerikassa sato kärsii kuivuudesta.


Lue lisää =>

Italian luottoluokitus kahden pykälän päässä roskaluokasta

Italian talous on jo niin heikossa kunnossa, että luottoluokittaja Moody’s laski Italian luottoluokituksen perjantaina kahden pykälän päähän roskaluokasta. Italia siirtyi luottoluokasta A2 luokkaan Baa2.


Lue lisää =>

Suomalaiset aktivoituneet nettishoppailuun

Suomalaiset ovat vihdoin innostuneet verkkokaupoista. Yhä useampi suomalainen tekee ostoksia erilaisissa nettikaupoissa, ja nettiä käytetään ahkerasti. Suomalaisasiakkaat ovat jo yhtä vilkkaita muiden pohjoismaiden kanssa.


Lue lisää =>

Euroryhmässä päätettiin taas aamuyön tunneille saakka

Euroalueen valtionvarainministerit pitivät kokousta maanantaina, joka venyi tiistaihin aamuyöhön asti. Kokouksessa päätettiin muun muassa Espanjan tukipaketeista. Brysselissä pidetyssä kokouksessa päätettiin antaa Espanjalle vielä vuosi armon aikaa.


Lue lisää =>

Yle: Kuntien velkamäärä kasvaa

Vuoden ensimmäisen neljänneksen jälkeen valtiolla oli velkaa 85,5 miljardia euroa.


Lue lisää =>

Suomalaiset eurokriisin maksajina

Euroopan talouskriisin maksajiksi joutuvat nyt suomalaiset veronmaksajat. Italian ja Espanjan taloustilanteiden vakauttamiseksi muut euromaat myöntävät maille tukiapua. Eurojohtajat olivat päättäneet perjantaina aamuyöstä, että jatkossa kriisirahastoista voitaisiin tietyin ehdoin päämittaa suoraan pankkeja sekä ostaa ensimarkkinoilta valtioiden velkakirjoja.


Lue lisää =>

Kuluttajien luottamus talouteen heikkeni kesäkuussa

Kuluttajien luottamus talouteen on heikentynyt voimakkaasti kesäkuun aikana. Kuluttajien luottamusindikaattori laski lukemaan 5,8, kun toukokuussa sama luku oli peräti 12,0.


Lue lisää =>

Espanja joutui pyytämään apua talouskriisiinsä

Espanjan talouskriisi on viimein siinä pisteessä, että valtionvarainministeriö on joutunut pyytämään virallisesti pankkitukea muilta euromailta. Avunpyyntöä odotettiin jo viimeviikon lopulla tulevaksi viimeistään tänään, maanantaina 25.6.2012.


Lue lisää =>

Valitse lomakohde oikein mikäli haluat säästää

Tänä kesänä suomalainen joutuu kiristämään lompakkonsa nyörejä osassa lomakohteissa, sillä valuuttakurssit ovat huomattavasti viime vuotta heikommat. Suomalaisten suuressa suosiossa lomakohteina ovat eteenkin välimeren maat. Mikäli valitsee lomakohteekseen muun kuin euromaan, kannattaa valita matkakohde tarkkaan.


Lue lisää =>

Nordea: Taantuma loppuvuoden uhkana

Suomen talouskasvu on ollut vahvaa vuoden ensimmäisen puolikkaan aikana. Nordea on nostanut talouskasvun ennustetta jo alkuvuodesta ylöspäin. Taantuman mahdollisuutta pankki ei kuitenkaan sulje pois.


Lue lisää =>

Nuorten maksuhäiriömerkinnät kasvussa

Suomen Asiakastiedon tuoreesta tilastosta käy ilmi, että nuorten maksuhäiriömerkinnät ovat yli kolmanneksen kasvussa alkuvuonna 2012. Tammi-huhtikuussa on rekisteröity 32 400 uutta velkomustuomiomerkintää alle 30-vuotiaille nuorille.


Lue lisää =>

Sampo Pankki on pian Danske Bank

Sampo Pankki on pian Danske Bank

Sampo Pankki muuttaa nimensä Danske Bankiksi konsernin organisaatiouudistuksen yhteydessä.
Lue lisää =>

Samsung nousi Nokian ohi

Samsung nousi Nokian ohi

Nokian 14 vuoden valtakausi on ohi, kun yhtiö menetti asemansa maailman suurimpana matkapuhelinvalmistajana. Uusi ykkönen vaikuttaa olevan aasialainen Samsung.


Lue lisää =>

VM: Yksityinen kulutus pitää Suomen talouskasvun vauhdissa

Yksityinen kulutus pitää Suomen talouskasvun vauhdissa

Suomen talousnäkymät ovat myönteisemmät kuin viime vuoden lopulla, mutta tämän vuoden talouskasvu on pitkälti yksityisen kulutuksen varassa.


Lue lisää =>

Euroopan keskuspankin ohajuskorko säilyi ennätysalhaisena

Euroopan keskuspankin ohajuskorko säilyi ennätysalhaisena

Euroopan keskuspankki säilytti odotetusti ohjauskorkonsa ennätysalhaisessa yhdessä prosentissa. Viimeksi korkoa muutetiin joulukuun korkokokouksessa, jolloin EKP laski ohjauskorkoa 0,25 prosenttiyksiköllä.


Lue lisää =>

Tutkimus: Yrittäjä maksaa palkansaajaa enemmän veroa samalla tulotasolla

Yrittäjä maksaa palkansaajaa enemmän veroa

Yrittäjän veroaste on tuoreen tutkimuksen mukaan 3,5 prosenttiyksikköä korkeampi, kun verrataan palkansaajaan, jolla on sama tulotaso.


Lue lisää =>

Arvonlisäveron korotus vaikuttaa ostoksiin ja palveluihin

Arvonlisäveron korotus vaikuttaa lähes kaikkiin ostoksiin ja palveluihin

Hallitus päätti korottaa kaikkia arvonlisäveron verokantoja yhdellä prosenttiyksiköllä. Korotus on osa 2,7 miljardin euron veronkorotus- ja säästöpakettia.


Lue lisää =>

IL: Käteisen rahan käyttö vähenee Ruotsissa

Käteisen rahan käyttö vähenee Ruotsissa

Ruotsissa käytetään paljon digitaalista rahaa. Nykyään busseissa ja osassa pienistä yrityksistä käteinen ei kelpaa enää lainkaan maksuvälineeksi.
Lue lisää =>

Nyt suunnitellaan hiekkaveroa

Nyt suunnitellaan hiekkaveroa

Valtionvarainministeriön tuoreessa selvityksessä puolletaan vihreiden ajamaa hiekkaveroa. Verolla suunnitellaan kerättäväksi jopa sata miljoonaa euroa.


Lue lisää =>

Euroalueen bruttokansantuote kääntyi laskuun

Euroalueen bruttokansantuote kääntyi laskuun

Euroalueen eli 17 euromaan yhteenlaskettu bruttokansantuote kääntyi laskuun viime vuoden lopulla. Talous supistui 0,3 prosenttia edelliseen neljännekseen verrattuna.


Lue lisää =>

Kaupan liitto: Verkkokauppa edelleen suomalaisten suosiossa

Verkkokauppa edelleen suomalaisten suosiossa

Suomalaiset suosivat edelleen verkkokauppaostamista. Viime vuoden aikana verkkokaupoista ostettiin tavaroita ja palveluita yhteensä yli 10 miljardin euron arvosta.


Lue lisää =>

Ruoan verotus Suomessa huippukireää

Ruoan verotus Suomessa korkea

Uusi tutkimus paljastaa ruoan verotuksen olevan Suomessa varsin korkea. Verojen osuus elintarvikkeiden kuluttajahinnoista on jopa 40 prosenttia.


Lue lisää =>

Euroalueelle odotetaan taantumaa, Suomen ennuste parempi

Euroalueelle odotetaan taantumaa, Suomen ennuste parempi

Euroopan komissio ennustaa euroalueen kansantuotteen supistuvan tämän vuoden aikana 0,3 prosenttia, mutta Suomen talouden kasvuennuste on parempi.
Lue lisää =>

Nokian tulos romahti loppuvuodesta

Kuva: Nokia Press Images

Matkapuhelinyhtiö Nokia julkisti tänään iltapäivällä osavuosikatsauksen, jossa kerrottiin vuoden 2011 viimeisen neljänneksen tuloksesta. Tulos romahti odotetusti, mutta lasku jäi hieman lievemmäksi kuin markkinoiden pahimmat arviot ennustivat.


Lue lisää =>

Nokian tulosjulkistusta odotetaan tänään

Kuva: Nokia Press Media Library

Markkinoilla odotetaan tämänpäiväistä Nokian tulosjulkistusta negatiivisin ennustein. Nokia julkistaa vuoden 2011 viimeisen neljänneksen tuloksen tänään iltapäivällä.


Lue lisää =>

Yritysten maksuviivästykset lisääntyneet

Yritysten maksuviivästykset lisääntyneet

Yritysten maksuviiveet ovat lisääntyneet selvästi vuoden 2011 lopulla. Perinnän kohteena olevien yritysten määrä kasvoi vuoden viimeisellä neljänneksellä lähes 20 prosenttia.


Lue lisää =>

Suomen kansantalous supistui lokakuussa 0,3 prosenttia

Suomen kansantalous supistui lokakuussa 0,3 prosenttia

Suomen kansantalous supistui lokakuussa 0,3 prosenttia edelliseen kuukauteen verrattuna. Lokakuu oli viides perättäinen tilastokuukausi ilman talouskasvua.


Lue lisää =>

Kreikka vaatii lisää rahaa

Kreikka vaatii uutta tukipakettia

Kreikka vaatii lisää rahaa uuden tukipaketin muodossa. Valtio uhkaa jopa eurosta eroamisella, mikäli uutta 130 miljardin euron suuruista pelastuspakettia ei myönnetä.


Lue lisää =>

Euro Suomessa kymmenen vuotta

Euro Suomessa kymmenen vuotta

Euron käyttöönotosta käteisvaluuttana tuli 1.1.2012 tasan kymmenen vuotta. Tällöin markka korvattiin Suomessa euroseteleillä ja -kolikoilla.


Lue lisää =>

Valtionvarainministeriö pitää taantumaa mahdollisena

Valtionvarainministeriö pitää taantumaa mahdollisena

Valtionvarainministeriö synkensi ensi vuoden kasvuennustettaan ja pitää nyt myös taantumaa mahdollisena. Ensi vuodelle odotetaan kuitenkin niukkaa talouskasvua.


Lue lisää =>

Nordea ennustaa Suomeen lyhyttä taantumaa

Nordea ennustaa Suomeen lyhyttä taantumaa

Nordea arvioi talousennusteessaan Suomen talouden supistuvan puoli prosenttia ensi vuonna, mutta ennakoi talouden notkahduksen jäävän pieneksi ja lyhytaikaiseksi. Vuodelle 2013 Nordea ennustaa maltillista 1,5 prosentin talouskasvua.


Lue lisää =>

Taantumaa vai ei taantumaa? Pankeilta lisää ennusteita ensi vuodelle

Taantumaa vai ei taantumaa? Pankeilta lisää ennusteita ensi vuodelle

Toisin kuin monet muut pankit, Handelsbanken ei ennusta taantumaa ensi vuodelle, vaikka onkin laskenut ennusteensa ensi vuoden talouskasvusta tasan yhteen prosenttiin.


Lue lisää =>

POP Pankki ennustaa jo lamaa

POP Pankki ennustaa jo lamaa

Eilen Sampo Pankki ennusti Suomeen taantumaa, mutta POP Pankki puhuu ennusteissaan jo suoraan lamasta. Pankki ennustaa talouden supistumisen iskevän myös suomalaisiin kotitalouksiin ensi vuoden aikana.


Lue lisää =>

Sampo Pankki ennakoi taantumaa Suomeen

Sampo Pankki ennakoi taantumaa Suomeen

Sampo Pankki ennakoi Suomen talouden ajautuvan taantumaan ensi vuonna, mutta lupailee euribor-korkojen laskevan ja työttömyyden pysyvän ennallaan.


Lue lisää =>

HS: Luottoluokittaja varoittelee jälleen euromaita

Luottoluokittaja varoittelee jälleen euromaita

Luottoluokitusyhtiö Standard & Poor’s varoittaa jälleen euromaita luottoluokituksen alentamisesta. Nyt varoitus koskee myös Suomea ja muita korkeimman AAA-luottoluokituksen maita.


Lue lisää =>

Euroopan keskuspankilta odotetaan toimia velkakriisin hallintaan

Euroopan keskuspankilta odotetaan toimia velkakriisin hallintaan

Euroopan keskuspankilta odotetaan toimia euroalueen velkakriisin hallintaan. EKP järjestää tänään kokouksen, jossa päätetään mahdollisista tukiostoista, eli rajoittamattomasta kriisimaiden joukkolainojen ostamisesta markkinoilta.


Lue lisää =>

Korot laskevat jälleen? Euroopan Keskuspankin korkokokous torstaina

Korot laskevat jälleen? Euroopan Keskuspankin korkokokous torstaina

Euroopan Keskuspankki järjestää torstaina korkokokouksen, jossa odotetaan jälleen uutta ohjauskoron laskua. Markkinoilla laskua pidetään lähes varmana.


Lue lisää =>

Ranska ja Espanja saivat valtiolainansa kaupaksi

Ranska ja Espanja saivat valtiolainansa kaupaksi

Ranskan ja Espanjan tämänpäiväistä lainahuutokauppaa pidettiin euroalueen kriisin testimittarina. Kaupan epäonnistuminen olisi syventänyt velkakriisiä.


Lue lisää =>

Ostovoima kääntyy pieneen nousuun ensi vuonna

Ostovoima kääntyy pieneen nousuun ensi vuonna

Keskituloisen palkansaajan ostovoima kääntyy ensi vuonna pieneen nousuun tämän vuoden laskun jälkeen. Vuonna 2012 ostovoima kasvaa 0,6 prosenttia.


Lue lisää =>

Talouskomissaari antaa 10 päivää aikaa euron pelastamiselle

Talouskomissaari antaa 10 päivää aikaa euron pelastamiselle

Talouskomissaari Olli Rehn antaa Euroopan Unionille 10 päivää aikaa, eli Euroopan Unionin huippukokoukseen asti, keksiä ratkaisun euron pelastamiseksi.


Lue lisää =>

YLE: Asiantuntija uskoo euron hajoavan, mutta Suomen selviävän

Asiantuntija uskoo euron hajoavan, mutta Suomen selviävän

Ålandsbankenin varainhoidon johtaja Stefan Törnqvist pitää euron hajoamista todennäköisenä. Hän uskoo rahaliiton hajoavan 80 prosentin varmuudella, mikäli euroalueen tilannetta ei saada stabiloitua nopeasti.


Lue lisää =>

FT: Yrityksissä varaudutaan jo euron hajoamiseen

Yrityksissä varaudutaan jo euron hajoamiseen

Kansainväliset suuryritykset varautuvat jo rahaliiton mahdolliseen hajoamiseen. Financial Times -lehden mukaan valmisteluja tehdään jo kymmenissä yrityksissä.


Lue lisää =>

Italian lainakorot nousivat nousivat hurjiin lukemiin

Italian lainakorot nousivat nousivat hurjiin lukemiin

Italian tänään järjestetyn lainahuutokaupan korot nousivat hurjiin lukemiin. Vuonna 2014 erääntyviä velkakirjoja myytiin jopa 7,89 prosentin korolla, kun vielä lokakuussa korko oli alle viiden prosentin.


Lue lisää =>

Luottoluokitusyhtiö varoittaa kaikkia EU-maita

Luottoluokitusyhtiö varoittaa kaikkia EU-maita

Yhdysvaltalainen luottoluokitusyhtiö Moody’s varoittaa kaikkia Euroopan Unionin jäsenmaita luottoluokituksen laskemisesta euroalueen velkakriisin takia.


Lue lisää =>

OECD: Suomen talouskasvun ennustetaan hidastuvan ensi vuonna

Suomen talouskasvun ennustetaan hidastuvan ensi vuonna

Teollisuusmaiden järjestö OECD ennustaa Suomen talouskasvun hidastuvan ensi vuonna 1,4 prosenttiin.


Lue lisää =>

Suomen pankit edelleen vakavaraisia

Suomen pankit edelleen vakavaraisia

Suomen pankki- vakuutussektorien tilanne on säilynyt Finanssivalvonnan mukaan Suomessa vakaana. Syyskuussa pankkien vakavaraisuusaste oli 13,8 prosenttia.


Lue lisää =>

YLE: Suomen korko kertoo vakaasta taloustilanteesta

Suomen korko kertoo vakaasta taloustilanteesta

Suomen 10-vuotisen lainan korko on edelleen euroalueen matalimpia, mikä kertoo vakaasta taloustilanteesta verrattuna moniin ongelmallisiin euromaihin.


Lue lisää =>

Luottoluokittaja pudotti Portugalin roskalainaluokkaan

Luottoluokittaja pudotti Portugalin roskalainaluokkaan

Luottoluokittaja Fitch pudotti Portugalin luottoluokituksen alle roskalainarajan. Pudotus ei ole suuri, sillä Portugalin luokitus putosi alimmalta investitointikelpoiselta luokitukselta korkeimmalle roskalainatasolle.


Lue lisää =>

Kahvin ja muiden raaka-aineiden hinnat lähdössä laskuun

Kahvin ja muiden raaka-aineiden hinnat lähdössä laskuun

Raaka-aineiden hintojen arvellaan kääntyvän laskuun ensi vuonna. Kaikkien raaka-aineiden, myös kahvin, hintojen odotetaan laskevan noin 9 prosenttia euromääräisillä hintaindekseillä mitattuna.


Lue lisää =>

Pankkilakko peruuntui

Pankkilakko peruuntui

Pankkilakko ja pankkeja uhannut työsulku peruuntuivat rahoitusalan työehtokiistan osapuolien hyväksyessä eilen tiistaina valtakunnansovittelija Esa Longan tekemän sovintoesityksen.


Lue lisää =>

Unkari hakee talousapua

Unkari hakee talousapua

Unkari hakee taloudellista apua Kansainväliseltä valuuttarahastolta IMF:lta ja Euroopan Unionilta. Molemmat tahot vahvistavat saaneensa avunpyynnön.


Lue lisää =>

Asiakkaiden rahoja kavaltaneelle pankkineuvojalle vaaditaan vankeusrangaistusta

Asiakkaiden rahoja kavaltaneelle pankkineuvojalle vaaditaan vankeusrangaistusta

Vantaalla Nordeassa pankkineuvojana toimineelle miehelle vaaditaan vankeustuomiota asiakkaiden ja pankin rahojen kavaltamisesta. Haastehakemuksen mukaan mies muun muassa siirteli asiakkaiden rahoja omissa nimissään oleville tileille. Lisäksi syytetty myönsi asiakkaidensa nimiin luottoja, mutta otti rahat itselleen.

Miestä syytetään kuudesta törkeästä kavalluksesta ja syyttäjä vaatii hänelle vähintään kahden vuoden ja kymmenen kuukauden ehdotonta vankeusrangaistusta. Rikoksella saatujen rahojen yhteissumma on syytteen mukaan jopa 210 00 euroa.

Syytetty mies toimi haastehakemuksen mukaan Vantaan Myyrmäen Nordeassa pankkineuvojana. Mies tunnusti teot esitutkinnassa. Tapauksen käsittely alkaa Vantaan käräjäoikeudessa keskiviikkona ja oikeus antaa tuomionsa parin viikon päästä.

Tietovuodon uhreiksi joutuneiden luottotiedot turvassa

Tietovuodon uhreiksi joutuneiden luottotiedot turvassa

Laajan tietovuodon uhreiksi joutuneiden luottotiedot ovat turvassa, sillä Suomen Asiakastieto Oy ei rekisteröi vuotaneilla henkilötiedoilla tehtyjä ostoja ja maksamatta jääneitä laskuja luottohäiriöksi.


Lue lisää =>

Suomen talous pienessä laskussa

Suomen talous pienessä laskussa

Suomen kansantalouden tuotanto on pienessä laskussa. Talouden tuotanto laski syyskuussa 0,6 prosenttia lokakuuhun verrattuna.


Lue lisää =>

Asiantuntijat ennustavat Suomen ajautuvan taantumaan

Asiantuntijat ennustavat Suomen ajautuvan taantumaan

Talousasiantuntijat ennustavat Suomen ajautuvan taantumaan. STT:n haastattelemien asiantuntijoiden mukaan taantuman riski on kasvanut merkittävästi.


Lue lisää =>

Epävirallisen jääkiekkosertifikaatin myynti hämmentää jääkiekkofaneja

Epävirallisen jääkiekkosertifikaatin myynti hämmentää jääkiekkofaneja

Netissä myytävä epävirallinen Suomi MM 2011 -kannatussertifikaatti on aiheuttanut hämmennystä jääkiekkofanien keskuudessa.


Lue lisää =>

Kela uhkaa ulosmitata saatavat maksunsa oikein hoitaneilta opiskelijoilta

Kela uhkaa ulosmitata saatavat opiskelijoilta

Kelan päätös ulosmitata veronpalautuksia myös maksunsa säntillisesti hoitaneilta opiskelijoilta on aiheuttanut kohun julkisuudessa. Ulosottovirasto on lähestynyt maksusopimuksen tehneitä ja maksunsa oikein hoitaneita opiskelijoita perintäkirjeellä, jossa ilmoitetaan opiskelijoiden veronpalautukset ulosmitattaviksi. Perintätoimet eivät aiheuta luottohäiriömerkintää, mutta niistä jää merkintä ulosottorekisteriin.
Lue lisää =>

Italia vei euroalueen velkariisin uuden kriittisen pisteen yli

Italia vei euroalueen velkariisin uuden kriittisen pisteen yli

Italia vei keskiviikkona euroalueen velkariisin uuden kriittisen pisteen yli maan valtionlainojen korkojen ylittäessä kriittisenä pidetyn seitsemän prosentin rajan.


Lue lisää =>

Euribor-korot laskivat EKP:n laskettua ohjauskorkoa

Euribor-korot laskivat EKP:n laskettua ohjauskorkoa

Euroopan keskuspankki päätti eilisessä korkokokouksessa laskea ohjauskorkonsa 1,25 prosenttiin. Yllättävä päätös piristi markkinoita ja sai myös euribor-korot laskemaan.
Lue lisää =>

EKP yllätti markkinat laskemalla ohjauskorkoa

EKP yllätti ja laski ohjauskorkoa

Euroopan keskuspankki yllätti markkinat tämänpäiväisen korkokokouksen päätöksellä. Ohjauskorko laskettiin 1,25 prosenttiin aiemmasta 1,50 prosentista. Markkinoilla odotettiin yleisesti ohjauskoron pysyvän ennallaan ainakin joulukuuhun asti.
Lue lisää =>

Kauppiaat pelkäävät taantuman vaikutusta joulukauppaan

Kauppiaat pelkäävät taantuman vaikutusta joulukauppaan

Vähittäiskauppiaat pelkäävät taantuman supivastavan joulukauppaa. Kaupan liiton kyselyn mukaan kauppaat odottavat joulumyynnin olevan viime vuotta vähäisempää. Joka viides kauppias odottaa jopa myynnin laskua.
Lue lisää =>

Kotitalouksien nettorahoitusrahat vähenivät ennestään

Kotitalouksien nettorahoitusrahat vähenivät ennestään

Kotitalouksien nettorahoitusvarat jatkoivat edelleen laskua vuoden 2011 toisella neljänneksellä. Ensimmäiseen vuosineljännekseen verrattuna varat laskivat 3,6 prosenttia.
Lue lisää =>

Suomalaisten luottamus talouteen laski jälleen

Suomalaisten luottamus talouteen laski jälleen

Kuluttajien luottamus Suomen talouteen heikkeni jälleen lokakuussa. Luottamuksen lasku kuitenkin hidastui syyskuuhun verrattuna ja odotukset kuluttajien omasta taloudesta kohenivat hieman edelliseen kuuhun verrattuna.
Lue lisää =>

Perinnän kohteena olevien yritysten määrä kasvoi

Perinnän kohteena olevien yritysten määrä kasvoi

Perinnän kohteena olevien yritysten määrä kasvoi Suomessa vuoden kolmannella neljänneksellä. Perinnän kohteena oli jopa 6,5 prosenttia kaikista Suomessa toimivista yrityksistä ja yhteisöistä.
Lue lisää =>

FIM Pankki laskee prime-korkoaan

FIM Pankki laskee prime-korkoaan

FIM Pankki on ilmoittanut ensimmäisenä pankkina laskevansa prime-viitekorkoaan. Pankki laskee koron 1,50 prosenttiin, mikä tarkoittaa 0,15 prosenttiyksikön pudotusta.
Lue lisää =>

Suomea kehoitetaan lähtemään pois eurosta

Suomea kehoitetaan lähtemään pois eurosta

Suomea kehoitetaan irtautumaan eurosta ja näyttämään näin esimerkkiä muille euromaille. The Telegraph -lehden kolumnisti Damian Reece toteaa Suomen olevan tarpeeksi pieni ja riittävän vahva taloudellisesti, jotta irtaantuminen eurosta olisi mahdollista. Reece ei usko Kreikan tai Saksan lähtön, sillä Kreikka ei selviäisi euroalueen ulkopuolella ja Saksan lähtö aiheuttaisi taloudellisesti liian suuret vaikutukset.
Lue lisää =>

Tapiola ennustaa taantumaa Eurooppaan

Tapiola ennustaa taantumaa Eurooppaan

Tapiolan ekonomistit ennustavat Euroopan vajoavan ainakin lyhyeen taantumaan. Tiedotteen mukaan eurooppalaisen pankkijärjestelmän riskit ovat nyt huipussaan ja Tapiolassa pelätään yksityisen kulutuksen ja investointien kärsivän pankkien ja valtioiden ongelmista.
Lue lisää =>

EKP piti ohjauskoron ennallaan

EKP piti ohjauskoron ennallaan

Euroopan keskuspankki jätti ohjauskorkonsa ennalleen 1,5 prosenttiin. Kokouksen jälkeen Jean-Claude Trichet piti viimeisen tiedotustilaisuutensa Euroopan keskuspankin pääjohtajana.
Lue lisää =>

Matkatoimisto Alma Tour konkurssiin

Matkatoimisto Alma Tour konkurssiin

Uutisoimme aiemmin Suomen Asiakastieto Oy:n varoittaineen kuluttajia heikon luottoluokituksen saaneista matkayhtiöistä. Ongelmallisista yhtiöistä mainittiin myös Alma Tour, joka hakeutui konkurssiin eilen tiistaina.
Lue lisää =>

Vakuusjärjestely saa paljon kritiikkiä

Vakuusjärjestely saa paljon kritiikkiä

Suomen vakuusvaatimukset Kreikan uudessa lainapaketissa saavat osakseen paljon kritiikkiä. Hollanti ja Itävalta tyrmäsivät lainatakauksille saatavat vakuudet kalliina.
Lue lisää =>

Markkinat odottavat EKP:n korkopäätöstä torstaina

Euroopan keskuspankin uskotaan laskevan ohjauskorkoaan

Markkinoilla odotetaan Euroopan keskuspankin päätöstä ohjauskoron mahdollisesta laskemisesta torstaina järjestettävässä korkokokouksessa.
Lue lisää =>

Kuluttajien luottamus talouteen laskee

Kuluttajien luottamus talouteen laskee

Kuluttajien luottamus talouteen laski ennestään syyskuussa. Kuluttajajien odotukset Suomen talouden ja työttömyyskehityksen suhteen ovat synkentyneet.
Lue lisää =>

ESS: Markkoja vielä paljon palauttamatta

Markkoja vielä paljon palauttamatta

Vanhojen markkaseteleiden ja -kolikoiden vaihtaminen loppuu kokonaan ensi helmikuun lopussa. Markkoja on vielä maailmalla 1,6 miljardia markkaa, 182 miljoonan euron edestä.
Lue lisää =>

Euroopan keskuspankin uskotaan laskevan ohjauskorkoaan

Euroopan keskuspankin uskotaan laskevan ohjauskorkoaan

Euroopan keskuspankin uskotaan jopa laskevan ohjauskorkoaan seuraavassa korkokokouksessa lokakuussa. Arvion lähteenä on Royal Bank of Scotlandin ekonomistit.
Lue lisää =>

Suomi uhkaa ajatua taantumaan

Suomi ajautuu taantumaan

Pellervon taloustutkimus PTT ennustaa Suomen ajautuvan taantumaan ensi vuonna muun Euroopan mukana euroalueen velkakriisin seurauksena.
Lue lisää =>

Taantuman pelko ei hidasta suomalaisten kuluttamista

Nyt saa tuhlata!

Handelsbanken toteaa suhdanne-ennusteessan epävarmuuden tarttuneen myös suomalaiskuluttajiin, mutta inflaation hidastuminen ja ansiontason nousu pitävät kulutuskysyntää yllä.
Lue lisää =>

Nokia menetti paikkansa Suomen ykkösbrändinä

Nokia menetti paikkansa Suomen ykkösbrändinä

Nokia on menettänyt paikkansa brändien rahallista arvoa mittaavan Suomen brändivertailun ykkösenä. Nokian syrjäytti ykköspaikalta teleyhtiö TeliaSonera.
Lue lisää =>

Velkakriisin pelko on saavuttanut suomalaiset

Velkakriisi pelottaa suomalaisia

Jopa puolet suomalaisista uskoo velkakriisin vaikuttavan heihin kielteisesti. Velkakriisiä pelkäävien suomalaisten osuus on noussut kesäkuun 43 prosentista 49 prosenttiin.
Lue lisää =>

Euroopan keskuspankki jätti ohjauskoron odotetusti ennalleen

EKP jätti ohjauskoron ennalleen

Euroopan keskuspankki jätti ohjauskorkonsa odotetusti ennalleen tämänpäiväisessä korkokokouksessa. EKP:n pääjohtajan Jean-Claude Trichet kertoi kokouksen jälkeen pitämässä tiedotustilaisuudessan euroalueen riskien kasvaneen.
Lue lisää =>

Euroalueen talouskasvu hidastui

Euroalueen talouskasvu heikentyi

Euroopan Unionin tilastoviranomainen Eurostat ilmoitti euroalueen talouskasvun heikentyneen vuoden toisella neljänneksellä. Talous kasvoi huhti-kesäkuun aikana 0,2 vuoden ensimmäisestä neljänneksestä. Vuodentakaiseen tilanteeseen nähden kasvua oli 1,6 prosenttia.
Lue lisää =>

Euroopan keskuspankilta odotetaan korkopäätöstä

Euroopan keskuspankin korkokokous

Euroopan keskuspankilta odotetaan tällä viikolla päätöstä ohjauskoron nostamisesta. Korko on noussut viimeksi heinäkuussa 1,5 prosenttiin.
Lue lisää =>

Verkkokauppa.com on Suomen paras verkkokauppa

Verkkokauppa.com on Suomen paras verkkokauppa

13 vuoden ajan nettikauppaa harjoittanut Verkkokauppa.com valittiin Suomen parhaaksi verkkokaupaksi Asiakkuusmarkkinointiliiton kyselyssä.
Lue lisää =>

Nokia pudotetaan suuryritysten pörssi-indeksistä

Nokia putoaa eurooppalaisesta pörssi-indeksistä

Matkapuhelinvalmistaja Nokia pudotetaan pois eurooppalaisten suuryritysten Stoxx Europe 50 -pörssi-indeksistä yhtiön pörssiarvon pudotuksen takia.
Lue lisää =>

Metsäyhtiö UPM aloittaa rajun saneerauksen ja sulkee tehtaita

Metsäyhtiö UPM aloittaa rajun saneerauksen ja sulkee tehtaita

Metsäyhtiö UPM aloittaa yt-neuvottelut ja sulkee Kouvolan tehtaan jo tämän vuoden loppuun mennessä. Henkilöstömäärää suunnitellaan vähennettäväksi 1170 henkilöllä.
Lue lisää =>

Nordea vähentää Suomesta jopa 500-650 työpaikkaa

Nordea vähentää Suomesta 500-650 työpaikkaa

Pankkikonserni Nordea aloittaa massiiviset yt-neuvottelut, joiden seurauksena Suomesta vähennetään ensi vuoden aikana jopa 500-650 työpaikkaa.
Lue lisää =>

OP-Pohjola: Suomen talouskasvu hyytyy kokonaan loppuvuonna

Suomen talouskasvu pysähtyy loppuvuonna

OP-Pohjola arvioi suhdannekatsauksessaan, että Suomen talouskasvu voi hyytyä loppuvuonna lähes kokonaan vientimarkkinoiden hidastumisen takia.
Lue lisää =>

Myös Japanin luottoluokitus putosi

Japanin luottoluokitus laski

Luottoluokitusyhtiö Moody’s pudotti japanin luottoluokitusta maan velan takia, joka on kasautunut vuoden 2009 finanssikriisin seurauksena. Heikkojen kasvunäkymien takia luottoluokitusyhtiö toteaa velan lyhentämisen olevan vaikeaa.
Lue lisää =>

Jyväskyläläiselle yritykselle 150 000 dollarin palkinto urheilusovelluksesta

Jyväskyläläiselle yritykselle 150 000 dollarin palkinto urheilusovelluksesta

Jyväskyläläinen ohjelmistokehitykseen erikoistunut yritys Codespace Ky sai sukeltajille suunnatusta DiveX-mobiilisovelluksestaan 150 000 euron arvoisen palkinnon kansainvälisestä 2011 Calling All Innovators – North America kilpailusta.
Lue lisää =>

Libyan tilanne laskee öljyn hintaa

Öljyn hinta laskussa

Odotukset Libyan sisällissodan päättymisestä saivat öljyn hinnan kääntymään laskuun. Vielä perjantaina öljyn hinta oli nousussa.
Lue lisää =>

SS: OP-Pohjolan pääjohtaja pelkää euron kaatuvan

Kuva: OP-Pohjola

OP-Pohjolan pääjohtaja Reijo Karhinen pelkää, että koko eurojärjestelmä voi kaatua. Karhisen mukaan Suomen pitäisi etsiä ratkaisuja ongelmalliseen tilanteeseen.
Lue lisää =>

Euroalueen talouskasvu hidastui

Euroalueen talouskasvu hidastui vuoden toisella neljänneksellä, eli huhti-kesäkuussa 0,2 prosenttiin. Kasvu oli selvästi odotettua heikompaa.
Lue lisää =>

Talouden kasvuvauhti hidastui

Tuotannon kasvu hidastui

Kansantalouden tuotanto kasvoi kesäkuussa 2,5 prosenttia edellisvuodesta, mutta toukokuuhun verrattuna tuotanto pysyi ennallaan.
Lue lisää =>

Google ostaa Motorolan

Google ostaa Motorolan

Hakukonejätti Google ostaa Motorolan matkaviestinliiketoiminnot. Kaupan arvo on 12,5 miljardia dollaria, eli lähes yhdeksän miljardia euroa.
Lue lisää =>

Sampo Pankin tulos lähes puolittui

Sampo pankin tulos puolittui

Sampo Pankin tulos ennen veroja oli tammi-kesäkuussa 47,8 miljoonaa euroa, mikä on lähes puolet viime vuoden 92,1 miljoonasta eurosta.
Lue lisää =>

Yhdysvaltain luottoluokitus laski perjantaina

USA luottoluokitus laski

Yhdysvaltain taloustilanne paheni entisestään luottoluokittaja Standard & Poor’sin laskettua perjantaina Yhdysvaltojen pitkän ajan luottoluokitusta.
Lue lisää =>

Finnair säästökuurille

Finnairin tulos tappiolla

Finnair ei odota positiivista tulosta vuodelle 2011. Tulosjulkistuksen yhteydessä yhtiö kertoi aloittavansa säästöohjelman, jossa on tarkoitus säästä 140 miljoonaa euroa.
Lue lisää =>

USA:n valtionvelka ylitti bruttokansantuotteen

Yhdysvaltain valtionvarainministeriö kertoo valtionvelan kasvaneen bruttokansantuotetta suuremmaksi. Tilanne on erityinen, sillä vain harvalla valtiolla on velkaa enemmän kuin bruttokansantuote on.
Lue lisää =>

OP-Pohjolalta hyvä tulos

Tulos nousi

OP-Pohjolan tulos nousi tammi-kesäkuussa lähes 100 miljoonaa euroa vuodentakaiseen verrattuna. Tulos on paras neljään vuoteen.
Lue lisää =>

USA:n velkakatto-ongelman ratkaisu etenee

Yhdysvaltain velkakattoon ratkaisu

Yhdysvaltain kongressin edustajainhuone on vihdoin hyväksynyt sopimuksen velkakaton nostamisesta. Ehdotus vaatii vielä senaatin hyväksynnän.
Lue lisää =>

Yhdysvaltojen velkakatto-ongelmaan vihdoin ratkaisu

USA velkakatto-ongelmaan ratkaisu

Yhdysvallat on päätynyt vihdoin ratkaisuun velkakatto-ongelmassa. Ratkaisuna on velkakaton nostaminen 2100 miljardilla dollarilla ja budjettiylijäämän pienentäminen 2500 miljardilla dollarilla.
Lue lisää =>

Yhdysvaltojen tilanteeseen ei vieläkään ratkaisua

Yhdysvaltain velkakattoon ratkaisu

Yhdysvallat joutui siirtämään jälleen äänestystään velkakaton nostamisesta, kun republikaanit joutuivat lykkäämään esityksensä äänestystä jo toisen kerran.
Lue lisää =>

Yhdysvallat äänestää tänään velkakatosta

Yhdysvaltain velkakatosta äänestetään

Yhdysvaltain kongressi valmistautuu äänestämään tänään velkakaton nostamisesta. Rebublikaanit ovat rebublikaanisen puhemiehen John Boehnerin esityksen takana, mutta demokraatit vastustavat ehdotusta.
Lue lisää =>

Nokian luottoluokitus laski

Kuva: Nokia

Luottoluokitusyhtiö Moody’s laski Nokian luottoluokitusta markkina-aseman jyrkän heikkenemisen takia. Moody’s pitää Nokian luottoluokitusnäkyviä kielteisenä.
Lue lisää =>

Microsoftin tulos odotettua parempi

Kuva: Microsoft

Ohjelmistoyhtiö Microsoftin toisen vuosineljänneksen tulos oli odotettua parempi. Yhtiön nettovoitto nousi noin 4 miljardiin euroon.

Nousua vauhdittivat erityisesti Xboxin ja Office-ohjelmiston myynti yrityksille. PC-myynnin yleinen vähentyminen ja sitä kautta Windows-käyttöjärjestelmän myynnin vähentyminen heikensivät tulosta.

Nokian tulos huono, mutta odotuksia parempi

Kuva: Nokia

Nokian tulos heikkeni selvästi vuoden toisella neljänneksellä, mutta tulos oli odotuksia parempi. Nokian liikevoitto oli 391 miljoonaa euroa ennen veroja, ennusteen ollessa 95,5 miljoonaa euroa.
Lue lisää =>

HS: Suomalaiset haluavat pysyä eurossa

Yhteisvaluutta

Suurin osa suomalaisista haluaa maan pysyvän edelleen eurossa. Lähes puolet kuitenkin toivoo talousvaikeuksiin ajautuneen Kreikan eroavan yhteisvaluutasta.
Lue lisää =>

Kolmanneltakin luottoluokittajalta Suomelle paras mahdollinen luokitus

Luottoluokitus

Luottoluokituslaitos Fitch Ratings on vahvistanut kolmantena luottoluokittajana Suomelle AAA-luokituksen, eli korkeimmat mahdolliset luokitukset. Fitchin mukaan Suomen näkymät ovat vakaat.
Lue lisää =>

Rautaruukin tulos positiivinen

Kuva: Rautaruukki

Teräsyhtiö Rautaruukin toisen vuosineljänneksen tulos oli positiivinen. Yhtiön 59 miljoonan euron tulos ennen veroja on kaksinkertainen viime vuotiseen 28 euroon nähden. Kasvun takana ovat erityiserätuotteet ja kokonaiskysynnän kasvu Suomessa ja Pohjoismaissa.
Lue lisää =>

Outokumpu odottaa tappiota myös vuoden kolmannelle neljännekselle

Kuva: Outokumpu

Metalliteollisuusyritys Outokummun tulos ennen veroja jäi vuoden toisella neljänneksellä 21 miljoonaan euroon, kun vuosi sitten se oli 64 miljoonaa euroa. Liikevaihto kuitenkin kasvoi 1,3 miljardiin euroon. Liiketappiota kertyi 169 miljoonaa euroa, mikä on kova lasku vuodentakaisen 72 miljoonan euron liikevoittoon verraten.
Lue lisää =>

Elisan tulos parani

Teleoperaattori Elisan tulos parani hieman huhti-kesäkuussa. Liikevaihto kasvoi 378 miljoonaan euroon, kasvua oli 14 miljoonaa euroa vuodentakaiseen verrattuna.
Lue lisää =>

Fortum kasvatti tulostaan odotetusti

Kuva: Fortum Corporation

Fortumin toisen vuosineljänneksen tulos oli odotettu liikevaihdon ja liikevoiton kasvaessa. Pohjoismaissa vähentynyt sähkönkulutus korvaantui Venäjällä kasvaneesta sähkönkysynnästä.
Lue lisää =>

Nokialta odotetaan heikkoa tulosta

Tulosvaroituksen antaneen Nokian toisesta vuosineljänneksestä odotetaan heikkoa. Osakekohtaisen tuloksen arvioidaan laskevan jopa nollaan euroon.
Lue lisää =>

Wärtsilä antoi tulosvaroituksen

Konepajakonserni Wärtsilä on antanut tulosvaroituksen perjantaina. Aiemmin arvioidun viiden prosentin kasvun sijaan yritys arvioi liikevaihdon laskevan viime vuodesta jopa viisi prosenttia.
Lue lisää =>

Googlen tulos yllätyshyvä

Hakukoneyhtiö Googlen tuotot kasvoivat toisella vuosineljänneksellä 32 prosenttia, mikä on selvästi ennusteita parempi. Tuloksen julkistaminen sai Googlen osakkeen nousemaan yli 12 prosenttia.
Lue lisää =>

Arvopaperi: Euromaat varautuvat kriisiin

Osa Euroopan suurimmista pankeista on alkanut varautua velkakriisin seurauksiin. Pankit ovat sulkeneet lainahanoja espanjalais- ja italialaisyhtiöille, kasanneet rahaa Euroopan keskuspankkiin ja lisänneet luottotappiolta suojaavien luottoriskijohdannaisten käyttöä.
Lue lisää =>

Euroopan keskuspankilta vuoden toinen koronnosto

Euroopan keskuspankki nosti ohjauskorkoaan toisen kerran tänä vuonna. Korko nousi 0,25 prosenttiyksiköllä ja on nyt 1,5 prosenttia. Nosto oli samansuuruinen kuin vuoden ensimmäinen koronnosto huhtikuussa.
Lue lisää =>

Euroopan Keskuspankki nostanee ohjauskorkoa

Euroopan keskuspankki nostanee ohjauskorkoaan huomenna torstaina järjestettävässä korkokokouksessa. Edellisen kerran pitkään ennätysalhaalla ollut korko nousi huhtikuussa 0,25 prosenttiyksiköllä 1,25 prosenttiin.
Lue lisää =>

Talousviesti.fi
Talousviesti tarjoaa kiinnostavimmat talousuutiset säästämisestä, sijoittamisesta ja lainamarkkinoilta. Löydä päivän tärkeimmät talousuutiset helposti ja vaivattomasti.
Etsi palvelusta
Taloustilastoja

Valuuttakurssit

USD: 1,2309
JPY: 132,41
SEK: 0,3703

> Lisää valuuttakursseja

Päivitetty: 20.4.2018

Euribor

  • o Euribor 1 kk -0,372 %
  • o Euribor 3 kk -0,328 %
  • o Euribor 6 kk -0,271 %
  • o Euribor 12 kk -0,189 %

> Päivän euribor-korot

Päivitetty: 0.4.2018: