Finanssivalvonta varoittaa kurssilaskusta ja lyhennysvapaista

12.4.2015 17:39

Pankkeja valvova Finanssivalvonta (Fiva) varoittaa osakekuplasta, kertoo Helsingin Sanomat. Joidenkin osakkeiden arvot ovat kohonneet voimakkaasti viime aikoina, ja kyse voi olla osakekuplasta. Osakekurssit voivat romahtaa jopa 20 – 30 prosenttia.

− Korkoympäristö on kuitenkin sekä pankkien että vakuutusyhtiöiden kannalta entistä haastavampi, johtaja Anneli Tuominen muistutti Fivan tiedotteessa. Tuomisen mukaan finanssitoimijoiden tulee huolehtia, että tuottoja ei haeta liialla riskinotolla. Yksityishenkilöille tulee kertoa riskeistä, eikä sijoitustuotteiden myynti saa olla liian aggressiivista.

Osakkeiden arvostustason nousuun on vaikuttanut muun muassa Euroopan keskuspankin rahapolitiikka.

Finanssivalvonta varoittaa myös pankkeja asuntolainan lyhennysvapaista, joita moni pankki on tarjonnut asiakkailleen suurella menestyksellä. Kymmenet tuhannet suomalaiset ovat tarttuneet tarjoukseen.

Lyhennysvapaa voi kuitenkin olla pankille riski, sillä lyhennysvapaan aikana pankki ei välttämättä huomaa asiakkaan lainanhoitokyvyn heikentymistä. Jos luottoa lyhennetään normaalisti kuukausittain, lainanhoitokyvyn heikentyminen näkyy heti. Riski pankeille pysyy kuitenkin kohtuullisena, jos lyhennysvapaata on korkeintaan vuosi.

Kommentoi artikkelia!

Talousviesti.fi
Talousviesti tarjoaa kiinnostavimmat talousuutiset säästämisestä, sijoittamisesta ja lainamarkkinoilta. Löydä päivän tärkeimmät talousuutiset helposti ja vaivattomasti.
Etsi palvelusta
Taloustilastoja

Valuuttakurssit

USD: 1,1794
JPY: 130,70
SEK: 0,2158

> Lisää valuuttakursseja

Päivitetty: 22.5.2018

Euribor

  • Euribor 1 kk -0,371 %
  • Euribor 3 kk -0,324 %
  • Euribor 6 kk -0,271 %
  • Euribor 12 kk -0,189 %

> Päivän euribor-korot

Päivitetty: 2.5.2018: