Finanssivalvonta varoittaa kurssilaskusta ja lyhennysvapaista

Pankkeja valvova Finanssivalvonta (Fiva) varoittaa osakekuplasta, kertoo Helsingin Sanomat. Joidenkin osakkeiden arvot ovat kohonneet voimakkaasti viime aikoina, ja kyse voi olla osakekuplasta. Osakekurssit voivat romahtaa jopa 20 – 30 prosenttia.
Lue lisää =>

Yle: Nuoria aikuisia kannustetaan sijoittajiksi

Osakesäästäjien keskusliitto suosittelee nuorille osakesijoittamista. Usein sijoittamisen esteenä on tiedon puute.


Lue lisää =>

Tulevaisuuden menestyjiä ennustamalla voi tehdä pitkän tähtäimen sijoituksia

Maailmantalouden trendejä kannattaa seurata, mutta pikavoittoja ei ole luvassa, arvioi Nordean sijoitusstrategi Lippo Suominen.


Lue lisää =>

Asuntoihin voi sijoittaa nyt myös rahaston avulla

Asuntosijoittaminen on jo arkipäivää monelle kotitaloudelle. OP-Vuokratuoton avulla voi sijoittaa hajautetusti muun muassa vuokra-asuntoihin ja toimitiloihin.


Lue lisää =>

Blogi: Rahastot ovat muutakin kuin rahastamista

Usein väitetään, että rahastojen kuluja on turha maksaa, koska osakkeita voi yhtä hyvin ostaa itsekin, kirjoittaa Tapiola Varainhoidon palvelujohtaja Outi Vänni. Hänen mukaansa väitteitä kannattaa kuitenkin tarkastella muistakin näkökulmista.


Lue lisää =>

Nyt on tiedossa ennätyksellisen korkeita osinkotuottoja

Monet Helsingin pörssin yritykset tarjoavat nyt hyviä osinkotuottoja. Kaiken kaikkiaan osinkotuotot pysyvät kuitenkin viime vuoden tasolla.


Lue lisää =>

Vesa Puttonen: Sijoittaminen kannattaa nyt

Professori sijoittaisi rahansa Applen kilpailijoihin.


Lue lisää =>

Marimekko kasvatti tulostaan reilusti

Marimekko paransi tulostaan heinä-syyskuun aikana. Tulosta paransi liikevaihdon kasvu sekä myyntikatteiden paraneminen. Tulosta kuitenkin rasitti liiketoiminnan laajentumisesta aiheutuneet kulut.


Lue lisää =>

Nokian tulos odotettua parempi

Nokia on saanut taas käännettyä kelkkansa nousuun. Matkapuhelinvalmistaja sai heinä-syyskuulta odotettua pienemmät osaketappiot ja tulos oli jopa odotuksia parempi sekä liiketulos nousi voiton puolelle.


Lue lisää =>

KL: Suomalaisten suosituin sijoituskohde on asunto

OP-Pohjola teetti kyselyn suomalaisille kotitalouksille koskien sijoituksia. Kyselyssä selvisi, että mikäli koitalouksilla olisi ylimääräisiä varoja, olisi sijoitusasunto mieluisin kohde sijoittaa rahat.


Lue lisää =>

Apple on maailman arvokkain yhtiö

Apple julkisti uuden iPhone 5 puhelin mallin viime viikolla. Uudessa iPhone mallissa on tehty pieniä parannuksia edeltäjään iPhone 4:n verratuna.


Lue lisää =>

Facebookin vahvasti alkanut pörssiin listautuminen kääntyi pian laskuun

Yhteisöpalvelu Facebook listautui pörssiin 18.5.2012 korkeilla odotuksilla. Yhteisöpalvelun suuren suosion vuoksi pörssiin listautumista on odoteltu jo tovin.


Lue lisää =>

Nokian uudet tuotteet eivät vakuuttaneet sijoittajia

Nokian uudet tuotteet eivät vakuuttaneet sijoittajia

Nokia tänään esitellyt uudet tuotteet uudet tuotteet eivät vakuuttaneet sijoittajia, sillä Nokian osake kääntyi maanantaina selvään laskuun.
Lue lisää =>

Konecranes antaisi osan palkasta yhtiön osakkeina

Konecranes antaisi osan palkasta yhtiön osakkeina

Nostolaiteyhtiö Konecranes suunnittelee työntekijöilleen suunnattua osakesäästöohjelmaa, jossa osa palkasta käytettäisiin yhtiön osakkeiden hankintaan.
Lue lisää =>

Facebook pörssiin – kannattaako ostaa?

Facebook pörssiin

Facebookin listautumista pörssiin odotellaan kuumeisesti ja sijoittajat pohtivat kannattaako Facebookin osakkeita ostaa. Perusteluja löytyy puolesta ja vastaan. Osakkeita odotetaan markkinoille alkukesän aikana, kun listautumisprosessi on käyty läpi.


Lue lisää =>

Nokia ohitti Elisan Suomen suosituimpana osakkeena

Nokia ohitti Elisan Suomen suosituimpana osakkeena

Nokia on nyt Suomen suosituin osake. Nokia ohitti edellisen ykkösen, Elisan, suosituimpana kotitalouksien ostamana osakkeena. Elisa oli ykkössijalla vielä marraskuun puolessavälissä.


Lue lisää =>

KL: Suomalaiset luottavat edelleen korkorahastoihin

Suomalaiset luottavat edelleen korkorahastoihin

Kielteisistä uutisista huolimatta suurin osa suomalaisten rahastopääomasta oli marraskuussa Finanssialan keskusliiton tilastojen mukaan korkorahastoissa.


Lue lisää =>

Taloustaito: Epävarmoina aikoina taiteeseen sijoittaminen kannattaa

Epävarmoina aikoina taiteeseen sijoittaminen kannattaa

Taiteeseen sijoittanut voi olla levollisin mielin myös suhdannevaihteluiden ravistellessa taloutta, sillä klassikoksi nousseet maalaukset ja taide säilyttävät hyvin arvonsa sijoituskohteena myös epävarmoina aikoina.


Lue lisää =>

Suomalaiset sijoittavat innokkaasti finanssikriisistä huolimatta

Suomalaiset sijoittavat innokkaasti finanssikriisistä huolimatta

Suomalaisten innostus sijoittamiseen on pysynyt pohjoismaalaisittain korkealla tasolla euroalueen talouskriisistä huolimatta, kertoo tuore sijoittajatutkimus.


Lue lisää =>

Euroopan taloushuolet vetävät pörssejä miinukselle

Italian tilanne huolettaa markkinoita

Kreikan ja Italian aiheuttamat huolet markkinoilla vetävät Euroopan pörssejä pakkaselle. Maanantaina aamupäivällä Euroopan pörssit Helsinki mukaanlukien olivat noin prosentin laskussa.
Lue lisää =>

Pörssit nousussa tänään EU:n huippukokouksen jälkeen

Pörssit nousussa tänään EU:n huippukokouksen jälkeen

Pörssit avautuivat tänään nousuun eilisen EU:n huippukokouksen talouspäätösten jälkeen. Nousu jatkui Aasian tärkeimmissä pörsseissä, mutta Euroopan pörsseissä nousu taittui alun jälkeen.
Lue lisää =>

Nokian kurssi nousussa

Nokian kurssi nousussa

Nokian kurssi on noussut kohisten keskiviikkoisten puhelinjulkistusten jälkeen. Nokia julkisti kaksi uutta Windows-älypuhelinta.
Lue lisää =>

HS: Suomessa käydään sääntöjen vastaista lyhytkauppaa

Suomessa käydään sääntöjen vastaista lyhytkauppaa

Suomessa on käyty viime vuosina ns. lyhyttä arvopaperikauppaa työantajan kielloista huolimatta. Lyhyellä kaupalla tarkoitetaan arvopaperikauppaa, jossa osakkeita myydään ja ostetaan ennen kuin kuukausi on kulunut edellisestä kaupasta.
Lue lisää =>

Euroopan pörssit jyrkässä laskussa

Euroopan pörssit jyrkässä laskussa

Kreikan ilmoitus budjettialijäämätavoitteista veti maanantaina Euroopan pörssit rajuun laskuun. Kreikka ilmoitti sunnuntaina, ettei se pääse asetettuihin budjettialijäämätavoitteisiin tämän ja ensi vuoden aikana.
Lue lisää =>

Pörssit jatkavat syöksyä

Euroopan pörssit jyrkässä laskussa

Euroopan pörssit ovat avautuneet tänään miinukselle sijoittajien pettyessä Yhdysvaltain keskuspankin Fedin elvytyspäätökseen. Pankki varoitti merkittävistä riskeistä talousnäkymissä.
Lue lisää =>

MTV3: Tietokoneet sijoittajina

Tietokone hoitaa pörssikaupan

Helsingin pörssissä tehdyistä kaupoista jo noin puolet ovat tietokoneohjelmien tekemiä. Tietokonesijoittamisen epäillään vähentävän kiinnostusta pörssisijoittamista kohtaan.
Lue lisää =>

Euroopan pörssit nousussa laskun jälkeen

Pörssikurssit nousuun

Euroopan pörssit ovat kääntyneet jälleen nousuun kovan laskun jälkeen. Tiistaina kurssit jäivät alimmalle tasolleen kahteen vuoteen.
Lue lisää =>

Neste Oil kelpaa piensijoittajille

Piensijoittajat kiinnostuivat Neste Oilista

Neste Oil ja Nokian Renkaat kiinnostavat piensijoittajia. Nordnetin mukaan yksityiset sijoittajat ostivat elokuussa eniten Neste Oilin osakkeita ja toiseksi eniten Nokian Renkaiden osakkeita.
Lue lisää =>

Euroopan pörssit jyrkässä laskussa

Euroopan pörssit jyrkässä laskussa

Euroopan pörssit, mukana Helsingin pörssi, ovat avautuneet tänään laskuun. Pörssejä laskee perjantaina julkaistut talousuutiset Yhdysvalloista, jotka paljastivat odotettua huonompia lukemia.
Lue lisää =>

Aasian nousu siivitti Helsingin pörssin nousuun

Pörssikurssit nousuun

Helsingin pörssi on lähes kolmen prosentin nousussa Aasian pörssin nousun siivittämänä. Kemira, Ramirent ja Oral Hammaslääkärit olivat yli viiden prosentin nousussa.
Lue lisää =>

Kullan hinta jälleen uudessa ennätyksessä

Kullan hinta nousee edelleen

Kullan hinnan nousu jatkuu edelleen Euroopan ja Yhdysvaltojen epävarman taloustilanteen seurauksena. Kullan hinta nousi aamulla Aasiassa 1882,50 dollariin unssilta.
Lue lisää =>

Alamäki jatkuu Helsingin pörssissä

Pörssi laskussa

Alamäki jatkuu edelleen Helsingin pörssissä. Kurssikehitystä kuvaava indeksi oli tunnin kaupankäynnin jälkeen kolme prosenttia miinuksella, kun eilen pörssi sulkeutui jopa lähes kuusi prosenttia miinuksella.
Lue lisää =>

Yritysten maksamien osinkojen määrä romahtanut

Suomalaisyritysten maksamien osinkojen määrä romahtanut

Suomalaisyritysten maksamien osinkojen määrä on romahtanut huippuvuosista. Vuonna 2009 suomalaisyritykset maksoivat osinkoja yhteensä 15 miljardia euroa
Lue lisää =>

Saksa ja Ranska hylkäsivät eurobondit, pörssit laskussa

Saksa hylkäsi eurobondit

Euroopan pörssit ovat laskussa Saksan ja Ranskan hylättyä euromaiden yhteiset joukkovelkakirjalainat eli eurobondit. Helsingin pörssi on 0,66 prosentin laskussa, Lontoossa ja Frankfurtissa laskua on yli prosentin.
Lue lisää =>

Nokia nousussa Helsingin pörssissä

Kuva: Nokia

Nokian osake oli reippaassa 2,7 nousussa Helsingin pörssissä aamulla, mutta Saksan huonojen talouslukujen seurauksena pörssin yleisindeksi oli 0,2 prosenttia pakkasella.
Lue lisää =>

Pörssikurssit Euroopassa nousuun

Pörssikurssit nousuun

Markinnat ovat rauhoittuneet maanantaina ja Euroopan pörssikurssit ovat kääntyneet yllättäen nousuun. Helsingin pörssin aamuinen loiva lasku taittui lopulta plussalle.
Lue lisää =>

HS: Helsingin pörssin alamäki jatkuu

Helsingin pörssi laskussa

Helsingin pörssi aukesi perjantaiaamuna 4 prosentin laskuun. Useamman peräkkäisen päivän raju lasku on Helsingin Sanomien haastatteleman Nordean ekonomistin Martti Larjon mukaan harvinaista, viimeksi tilanteessa ollaan oltu syksyllä 2008.
Lue lisää =>

Helsingin pörssissä hurja alamäki

Pörssi laskussa

Helsingin pörssi on kovassa laskussa, viimeksi yhtä hurja alamäki on nähty keväällä 2010. Yhdenkään ison yhtiön osakkeet eivät ole plussalla ja monen yhtiön osakkeet laskevat jopa 10 prosentin vauhtia.
Lue lisää =>

Öljyn hinta nousussa USA:n velkakriisin sovun jälkeen

Kullan hinta laskussa

Yhdysvaltain velkakaton nostamisen sopu on nostanut öljyn hintaa aamulla, mutta laskenut kullan hintaa. Markkinoilla ei kuitenkaan uskota öljyn hinnan suureen nousuun.
Lue lisää =>

Kullan hinta jälleen uudessa ennätyksessä, USA:n neuvotteluissa umpikuja

Yhdysvaltain velkakattoneuvottelut

Kullan dollarihinta Aasian markkinoilla on noussut jälleen uuteen ennätykseensä, 1625 dollariin unssilta. Markkinoilla epäillään kullan hinnan nousun johtuvan Yhdysvaltain umpikujasta neuvotteluissa velkakaton nostamiseksi.
Lue lisää =>

Kullan hinta uudessa ennätyksessä USA:n velkakriisin seurauksena

Yhdysvaltain velkariisi

Kullan hinta on noussut uuteen ennätykseen Yhdysvaltain velkakriisin takia. Aasian markkinoilla kullan dollarinoteeraus kävi 1622 dollarissa unssilta. Kullan hinnan nousun aiheutti umpikuja Yhdysvaltain neuvotteluissa.
Lue lisää =>

Markkinat odottavat Nokian tulosta

Kuva: Nokia

Markkinat odottavat jännityksellä Nokian tänään iltapäivällä julkistettavaa toisen vuosineljänneksen osavuosikatsausta. Katsaus julkistetaan kello 13.
Lue lisää =>

Elcoteq tarkkailulistalla, osake syöksyy pörssissä

Elektroniikan sopimusvalmistaja Elcoteq ilmoitti maanantaina hakeutuneensa yrityssaneeraukseen. Tiistaina Helsingin pörssi siirsi Elcoteqin osakkeet tarkkailulistalle, mutta osakkeilla käydään kauppaa normaalisti.
Lue lisää =>

Pörssi avautunut laskuun

Helsingin pörssi on avautunut laskuun, myös pankkien osakkeet ovat laskussa. Lasku oli odotettu viime viikon lopun pankkien stressitestien seurauksena. Testissä hyvin selvinneet Nordea ja Pohjola ovat myös laskussa, Nordea noin prosentin ja Pohjola noin 1,5 prosenttia.
Lue lisää =>

Nokia edelleen alle neljässä eurossa

Nokian kurssi on pysynyt tänään sitkeästi alle neljän euron. Eilen keskiviikkona kurssi laski alle neljän euron ja päivän päätöskurssiksi tuli historiallisen alhainen 4,05 euroa. Yhtä alhaalla kurssi on ollut viimeksi 13 vuotta sitten.
Lue lisää =>

Kullan hinta ennätyslukemissa

Kullan hinta nousussa

Kullan hinta on noussut tänään kaikkien aikojen ennätykseensä, 1575,90 dollariin. Ennätyslukemissa kullan hinta kävi aamupäivällä.
Lue lisää =>

Maailman kannattavimmat yritykset listattu

Kullan hinta laskussa

Fortune on listannut jälleen maailman kannattavimmat yritykset. Ykköspaikan yllättäjäksi nousi sveitsiläinen Nestlé 242 prosentin liikevoiton kasvullaan, toiselta ja kolmannelta sijalta löytyvät energiayhtiöt Venäjältä ja Amerikasta.
Lue lisää =>

Suomalaisten sijoitusrahastojen pääomat laskussa

Suomalaisten sijoitusrahastojen pääomat laskivat kesäkuussa 2011 lähes kahdella miljardilla eurolla 62,2 miljardista eurosta 60,6 miljardiin euroon. Kesäkuussa nettomerkinnät olivat miinuksella 311,4 miljoonaa euroa ja markkinakehityksen takia Suomeen rekisteröityjen rahastojen arvostasuli 1303 miljoonaa euroa.
Lue lisää =>

Talouselämä: Suomalaissijoittajat kiinnostuivat Kreikasta

Riskialttiisiin lainapapereihin sijoittava OP-Obligaatio Tuotto -sijoitusrahasto on saanut suomalaiset sijoittajat innostumaan. Rahasto sijoittaa velkaongelmissa olevien Euroopan maiden lainapapereihin.
Lue lisää =>

Tuottoa.fi on sijoituspalvelu tavallisille ihmisille

Tuottoa.fi tarjoaa osakemuotoista sijoituspalvelua “tavallisille ihmisille”. Sijoituspalvelu on yksinkertainen ja helppo käyttää. Verovapaa tuotto on kilpailukykyinen 4-8% jo pienillekin sijoitussummille ja palvelusta ei peritä ylimääräisiä maksuja.
Lue lisää =>

KL: Sijoittajat kiinnostuivat vuokra-asunnoista

Aiempaa epävarmat markkinaolot saavat sijoittajat kiinnostumaan vuokra-asunnoista. Vuokra-asuntoja omistavat kiinteistörahastot nostavat suosiotaan.
Lue lisää =>

Talousviesti.fi
Talousviesti tarjoaa kiinnostavimmat talousuutiset säästämisestä, sijoittamisesta ja lainamarkkinoilta. Löydä päivän tärkeimmät talousuutiset helposti ja vaivattomasti.
Etsi palvelusta
Taloustilastoja

Valuuttakurssit

USD: 1,2309
JPY: 132,41
SEK: 0,3703

> Lisää valuuttakursseja

Päivitetty: 20.4.2018

Euribor

  • o Euribor 1 kk -0,372 %
  • o Euribor 3 kk -0,328 %
  • o Euribor 6 kk -0,271 %
  • o Euribor 12 kk -0,189 %

> Päivän euribor-korot

Päivitetty: 0.4.2018: