Pikavippi vai säästäminen? Katso vinkit

30.8.2015 16:03

Jos rahat ovat vähissä, voi tilanteeseen auttaa pikavippi tai luottokortin vinguttaminen. Ellet halua turvautua lainaan, kokeile näitä säästövinkkejä.

Yksinkertaisin tapa säästää on siirtää heti palkkapäivänä tietty summa rahaa omalle säästötilille. Kovempi keino on ilmoittaa palkanlaskentaan kaksi tiliä ja pyytää siirtämään tietty osa palkata suoraan säästötilille. Jos saat ylimääräistä rahaa, kuten veronpalautusta, siirrä summa heti säästötilille.

Jos ongelmasi on luottokortilla tuhlaaminen, on parempi vaihtaa luottokortin käyttö pankkikorttiin tai käteismaksuun. Silloin ei pääse ostelemaan yli varojensa.

Huonossa rahatilanteessa on paras hoitaa laskujen maksu ajallaan. Silloin välttää viivästyskorot ja myöhästymismaksut. Kirjaa laskut vaikka kalenteriin, jos ne tuppaavat unohtumaan helposti.

Joskus varakkaampien ystävien seura innostaa kuluttamaan enemmän. Kun on matti kukkarossa, suosi säästeliäämpiä ystäviäsi. Ystävien kanssa voi pitää myös vaatteiden- tai tavaranvaihtobileet sen sijaan, että lähtisi shoppailemaan uusia.

Silloin kun ostat jotain, pidä ostoksestasi hyvää huolta. Säästä takuukuitit ja lue käyttöohjeet huolella.

Voit yrittää myös saada palkankorotusta. Korotuspyyntö kannattaa perustella hyvin.

Lähde: MTV.fi

Kommentoi artikkelia!

Talousviesti.fi
Talousviesti tarjoaa kiinnostavimmat talousuutiset säästämisestä, sijoittamisesta ja lainamarkkinoilta. Löydä päivän tärkeimmät talousuutiset helposti ja vaivattomasti.
Etsi palvelusta
Taloustilastoja

Valuuttakurssit

USD: 1,1794
JPY: 130,70
SEK: 0,2158

> Lisää valuuttakursseja

Päivitetty: 22.5.2018

Euribor

  • Euribor 1 kk -0,371 %
  • Euribor 3 kk -0,324 %
  • Euribor 6 kk -0,271 %
  • Euribor 12 kk -0,189 %

> Päivän euribor-korot

Päivitetty: 2.5.2018: