Sosiaalinen pikavippi avuksi ylivelkaantumiseen?

22.9.2015 23:11

Ylivelkaantuneita auttava Takuu-Säätiö aikoo ryhtyä kehittämään pienlainatoimintansa sähköistä puolta.

Takuu-Säätiö on tarjonnut sosiaalista pikavippiä kokeilupaikkakunnilla. Sosiaalisen luoton tarkoitus on antaa pienituloiselle mahdollisuus hoitaa kertaluontoisia menoja ilman ylivelkaantumista. Se torjuu myös taloudellista syrjäytymistä.

Juha Auvinen on tehnyt Takuu-Säätiölle opinnäytetyönä selvityksen ja mallinnuksen uudenlaisesta sosiaalisesta pienlainasta. Auvisen ehdotuksessa yhdistellään pikavippien ja sosiaalisten luottojen hyviä puolia.

Pikavippejä käsitellään enimmäkseen kielteiseen sävyyn, mutta Auvinen löysi vipeistä myös myönteisiä puolia. Vippejä esimerkiksi hankitaan sähköisesti, minkä ansiosta niiden saatavuus on nopeaa ja laajaa. Sähköisesti hankittava sosiaalinen pienlaina olisi myös kustannustehokas.

Auvisen mukaan sosiaalinen pienlaina rikastuttaa hyvinvointiyhteiskuntaa ja on luonteeltaan vastikkeellinen ja asiakasta aktivoiva.

Takuu-Säätiössä aiotaan syksyllä 2015 ryhtyä kehittämään pienlainatoiminnan sähköistä asiointia. Myös Takuu-Säätiössä on havaittu, että sosiaalisen pienlainaamisen ulottaminen valtakunnalliseksi edellyttää sähköisen asioinnin mahdollistamista.

Kommentoi artikkelia!

Talousviesti.fi
Talousviesti tarjoaa kiinnostavimmat talousuutiset säästämisestä, sijoittamisesta ja lainamarkkinoilta. Löydä päivän tärkeimmät talousuutiset helposti ja vaivattomasti.
Etsi palvelusta
Taloustilastoja

Valuuttakurssit

USD: 1,1794
JPY: 130,70
SEK: 0,2158

> Lisää valuuttakursseja

Päivitetty: 22.5.2018

Euribor

  • Euribor 1 kk -0,371 %
  • Euribor 3 kk -0,324 %
  • Euribor 6 kk -0,271 %
  • Euribor 12 kk -0,189 %

> Päivän euribor-korot

Päivitetty: 2.5.2018: