Lainayhtiö: Toivomme asiakkailta vastuullisuutta

18.8.2015 21:30

Lainayhtiö Suomen Tililuotto kyselee blogitekstissään yksilön vastuun perään. Usein luotonmyöntäjiä syytetään vastuuttomiksi, vaikka niitä vaaditaan varmistamaan asiakkaan maksukyky.

Blogitekstin mukaan pikavippikeskusteluissa uskotaan, että kuluttajat eivät pysty vastustamaan lainatarjouksia ja -mainoksia, ja kirjoittaja ihmetteleekin, miten samat kuluttajat pystyvät kieltäytymään mistään. Mainostetaanhan esimerkiksi pelejä, vaatteita ja huonekalujakin jatkuvasti.

Suomen Tililuoton bloggaaja toivookin, että vastuullisuutta vaadittaisiin paitsi lainayhtiöiltä, myös kuluttajilta. Asiakkaan tulisi itse ymmärtää miettiä, miten hän selviää lainansa takaisinmaksusta, ja myös verrata eri palveluita ja tutustua lainojen ehtoihin.

Blogissa arvostellaan myös pikaluottojen mainetta kalliina lainoina. Kulut eivät bloggaajan mukaan pääse yllättämään, jos asiakas tutkii lainaehdot huolellisesti, ottaa lainaa kohtuullisen määrän ja pystyy arvioimaan takaisinmaksukykynsä realistisesti. Bloggaaja myös muistuttaa, että luotonantoa säätelevät Suomessa tiukat lakipykälät ja sitä valvotaan säännöllisesti.

Kommentoi artikkelia!

Talousviesti.fi
Talousviesti tarjoaa kiinnostavimmat talousuutiset säästämisestä, sijoittamisesta ja lainamarkkinoilta. Löydä päivän tärkeimmät talousuutiset helposti ja vaivattomasti.
Etsi palvelusta
Taloustilastoja

Valuuttakurssit

USD: 1,2309
JPY: 132,41
SEK: 0,3703

> Lisää valuuttakursseja

Päivitetty: 20.4.2018

Euribor

  • o Euribor 1 kk -0,372 %
  • o Euribor 3 kk -0,328 %
  • o Euribor 6 kk -0,271 %
  • o Euribor 12 kk -0,189 %

> Päivän euribor-korot

Päivitetty: 0.4.2018: