Autolaina nyt halvinta suoraan pankista

31.7.2012 11:12

Auton ostajan kannattaa harkita tarkkaan mistä ottaa auton ostoon rahoitusta. Autokauppiaat yleensä tarjoavat liikkeestä rahoitusapua, mutta tällä hetkellä jopa pankista voi saada vakuudetonta kulutusluottoa halvemmalla.

Suomen rahatieto on tehnyt vertailuja autojen rahoitustarjouksista Taloussanomille jo muutaman vuoden ajan. Vertailuja tehdään kuukausittain ja vertailussa pyydetään tarjousta noin kymmenestä autoliikkeestä 8500 euron suuruiselle lainalle.

Kesäkuussa autokauppojen omien rahoitustarjouksien keskimääräiset todelliset vuosikorot liikkuivat noin 8,49 prosentissa. Pankeilta sen sijaan kesäkuussa sai vakuudetonta kulutusluottoa keskimääräisellä 5,02 prosentin todellisella vuosikorolla. Laskennassa todellinen vuosikorko sisältää luottojen avaus- ja kuukausimaksut.

Nollakorkotarjoukset ovat vähentyneet alkuvuodesta, mutta niitä on tullut markkinoille myös vielä heinäkuussa. Vielä maaliskuussa rahoitustarjouksien keskimääräinen todellinen vuosikorko oli vain 7,85 prosenttia, sekä osamaksuja tarjottiin jopa ilman korkoja.

Sen sijaan nyt auton ostajalle tarjotaan erilaisia kylkiäisiä, kuten varustepaketteja tai ilmaisia polttoaineita.

– Autojen hintojen nousun myötä autokauppiaat tarjoavat nyt erilaisia varustepaketteja autojen ostajille, toteaa Suomen Rahatiedon toimitusjohtaja Seppo Rekonen.

Kauppiaat kilpailevat asiakkaista nyt enemmän varustepaketeilla ja kylkijäisillä, kuin halvoilla rahoitustarjouksilla.

– Edut voivat olla jopa merkittäviä tietyissä autoissa. Varustetarjousten taustalla on kuitenkin se, että lähes kaikkien autojen hinnat ovat nousseet huhtikuussa uuden veromuutoksen myötä, muistuttaa Rekonen.

Autojen veromuutos nosti lähes kaikkien automallien hintoja, sillä muutos koski kaikkia yli 110 grammaa hiilidioksidia päästäviä autoja kilometriä kohden. Euromääräisesti korotus tarkoitti noin 1000 euron korotusta keskikokoisessa autossa.

Katso Taloussanomien sivuilta taulukko rahoitustarjouksien koroista.

Kommentoi artikkelia!

Talousviesti.fi
Talousviesti tarjoaa kiinnostavimmat talousuutiset säästämisestä, sijoittamisesta ja lainamarkkinoilta. Löydä päivän tärkeimmät talousuutiset helposti ja vaivattomasti.
Etsi palvelusta
Taloustilastoja

Valuuttakurssit

USD: 1,2309
JPY: 132,41
SEK: 0,3703

> Lisää valuuttakursseja

Päivitetty: 20.4.2018

Euribor

  • o Euribor 1 kk -0,372 %
  • o Euribor 3 kk -0,328 %
  • o Euribor 6 kk -0,271 %
  • o Euribor 12 kk -0,189 %

> Päivän euribor-korot

Päivitetty: 0.4.2018:

Linkkejä