Pikavipit korvataan tilimuotoisilla luotoilla

Tällä hetkellä näyttää, että kesäkuussa pikavippien paikan ottavat erilaiset luottotilit, tililuotot ja muut jatkuvat luotot. Uusien luottomuotojen avulla lainayhtiöt voivat kiertää pikavipeille asetettuja rajoituksia.


Lue lisää =>

Asiakastieto toi markkinoille positiiviset luottotiedot – kansallista rekisteriä ei tulossa

Suomeen ei näillä näkymin perusteta positiivista luottotietorekisteriä. Suomen Asiakastieto tuo kuitenkin luottoyhtiöiden saataville positiivisia luottotietoja, joiden luovuttaminen on kuluttajille vapaaehtoista.


Lue lisää =>

Perintäkulujen rajoitukset helpottavat velallisen asemaa

Pieniin pikavippivelkoihin liittyviä suuria perintä- ja oikeudenkäyntikuluja on kritisoitu julkisuudessa moneen otteeseen. Tuoreet lakimuutokset vähentävät kuluja.


Lue lisää =>

Eduskunta hyväksyi pikavippilain

Uusi lainsäädäntö vaikuttaa huomattavasti pikalainamarkkinoihin. Pikavippien tarjonnan on epäilty jopa loppuvan kokonaan.


Lue lisää =>

Pikavippilakien kiristykset voivat lisätä suuria kulutusluottoja

Pikavippien ja muiden alle 2000 euron suuruisten kulutusluottojen myöntäminen vaikeutuu pian. Huolestuttavana seurauksena voi olla, että isot kulutusluotot kasvattavat suosiotaan.


Lue lisää =>

Kulutusluotot houkuttelevat jouluna

Eilen kerroimme, että suomalainen käyttää jouluun keskimäärin 573 euroa. Rahankäyttöön voi sortua, vaikka varaa ei olisikaan.


Lue lisää =>

Eurooppalaiset luottosivustot ottivat opikseen

Viime vuonna 70 prosenttia eurooppalaisista luottoa tarjoavista sivustoista ei kertonut kaikkia lain vaatimia tietoja. Huomautuksen saaneista puolet täydensi tietonsa.


Lue lisää =>

Velkakierre yhä useammin myös keski- ja hyvätuloisten ongelma

Ylivelkaantuminen ei ole enää vain pienituloisten ongelma. Takuu-Säätiön viestipäällikön, Minna Mattilan mukaan Takuu-Säätiöllä on myös asiakkaita joiden kuukausitulot yltävät jopa 4000 euroon.


Lue lisää =>

Autolaina nyt halvinta suoraan pankista

Auton ostajan kannattaa harkita tarkkaan mistä ottaa auton ostoon rahoitusta. Autokauppiaat yleensä tarjoavat liikkeestä rahoitusapua, mutta tällä hetkellä jopa pankista voi saada vakuudetonta kulutusluottoa halvemmalla.


Lue lisää =>

Vippien kieltäminen vaikuttaisi eniten Turussa

Suomen Pienlainayhdistyksestä on arvioitu pikalaina-alan työllistämisvaikutuksen olevan Suomessa yli 700 työvuotta. Näistä vähintään puolet kohdistuvat entiseen pääkaupunkiimme Turkuun. Pikalaina-ala työllistää siis käytännössä useita satoja työntekijöitä, ja jos pikalainatoiminta lopetetaan, kaikki nämä työntekijät luonnollisestikin menettävät työpaikkansa.
Lue lisää =>

Onko koroton maksuaika todellisuudessa korotonta?

Kesä on otollista aikaa erikoisliikkeille tarjota luottosopimuksia. Alennusmyynnit vauhdittavat ihmisiä ostoksille, ja ostamaan suurempia ostoksia, mihin hetkellisesti olisi rahaa. Niinpä moni kauppias tarjoaa niin saottua korotonta maksuaikaa, joka ei kuitenkaan loppupeleissä ole korotonta.


Lue lisää =>

Uusi pikavippilaki eduskunnan äänestykseen ehkä syksyllä

usi pikavippilaki eduskunnan äänestykseen ehkä syksyllä

Eduskunta keskusteli eilen kahdesta lakiesityksestä, joiden tarkoituksena on kieltää pikavippitoiminta tai rajoittaa sitä niin, ettei nykyisen kaltainen pikavippitoiminta olisi enää mahdollista.


Lue lisää =>

Velkaantuminen parantaa nuorten itsetuntoa

Velkaantuminen parantaa nuorten itsetuntoa

Uuden tutkimuksen mukaan velkataakka parantaa nuorten itsetuntoa ja antaa vallantunnetta, mutta kääntyy päinvastaiseksi kun velkaantuneen nuoren täyttäessä 28 vuotta.
Lue lisää =>

Tutkimus paljastaa pikalainojen olevan ainoa mahdollisuus saada pientä ja lyhytaikaista lainaa

Tutkimus paljastaa pikalainojen olevan ainoa mahdollisuus saada pientä ja lyhytaikaista lainaa

Tuore tutkimus paljastaa, että pankeista on mahdotonta saada pieniä ja lyhytaikaisia lainoja. Selvityksen mukaan pikavipit ovat ovat ainoa ratkaisu nopeaan ja pienehköön lainatarpeeseen.


Lue lisää =>

Avoin kirje eduskunnalle pienlainoja koskevaan lakialoitteeseen liittyen

Avoin kirje eduskunnalle pienlainoja koskevaan lakialoitteeseen liittyen

Kansanedustajille on lähetetty avoin kirje pienlainoja koskevaan lakialoitteeseen liittyen, joka korjaa lakialoitteissa ja mediassa esitettyjä perusteettomia ja vääristyneitä väitteitä pikalainatoimintaa koskien. Kirjeen lopusta löytyy liitteenä lähetetty tiedote, josta selviää asiaan liittyvät faktat perusteluineen.
Lue lisää =>

Pienlainojen suosio kasvoi, mutta lainakulut supistuivat

Pienlainojen suosio kasvoi, mutta lainakulut supistuivat

Pienlainojen suosio kasvoi vuoden kolmannella neljänneksellä jopa kolmanneksen vuoden tarkastelujaksolla. Lainakulut supistuivat alkuvuodesta.


Lue lisää =>

Yllättävän pieni osuus luottohäiriöistä on pikavippien aiheuttamia

Yllättävän pieni osuus luottohäiriöistä on pikavippien aiheuttamia

Pikavipit aiheuttavat yllättävän pienen osuuden luottohäiriöistä julkisuudessa käytävään keskusteluun verraten. Suomalaisten kaikista luottohäiriömerkinnöistä ainoastaan 0,9 prosenttia johtui pikalainoista
Lue lisää =>

Sakkoa sääntöjen vastaisesta pikavippimainonnasta

Sakkoa sääntöjen vastaisesta pikavippimainonnasta

Pikavippimainonnan tiukat rajoitukset ovat johtaneet kuluttaja-asiamiehen vaatimaan markkinaoikeutta määräämään pikalainayhtiö OPR-Vakuuden maksamaan jättisakot. 50 000 euron uhkasakko asetettiin Pikavippi.fi-pikaluottopalvelun markkinoinnista, joka ei vastannut pikavippien mainostamiselle asetettuja vaatimuksia.
Lue lisää =>

Karjalainen: Pikavippipalvelut ilmoittavat virheellisiä vuosikorkoja

Pikavippien vuosikorot

Sanomalehti Karjalainen tutki pikavippipalveluiden ilmoittamia vuosikorkoja ja lainojen kustannuksia. Vertailussa tutkittiin 80 eri pikalainatuotetta, joka sisälsi vähintään yhden pikavippituotteen jokaiselta Etelä-Suomen aluehallintoviraston luotontantajarekisteriin hyväksytyltä yritykseltä.
Lue lisää =>

Pienlainat nostivat suosiotaan myös kesällä

Pienlainat nostivat suosiotaan myös kesällä

Pienlainat eli pikavipit nostavat edelleen suosiotaan. Vuoden 2011 toisella neljänneksellä pikavippejä myönnettiin lähes 79,5 miljoonan euron arvosta, yhteensä noin 357 000 kappaletta. Alkuvuodesta pienlainoja myönnettiin vajaan 79 miljoonan euron edestä.
Lue lisää =>

Pikavippipalvelu Big Brother -ohjelman sponsoriksi

Big Brotherin sponsoriksi Everyday

Pikavippipalveluita tarjoava yritys OPR-Vakuus Oy on Everyday-palvelullaan yksi suositun Big Brother -ohjelman pääsponsoreista Sony Playstationin, Bubbleroom.fi:n ja Finndomo Kodin ohella.
Lue lisää =>

Pikavippien nettimainontaan rajoituksia

Google rajoittaa pikavippimainontaa

Hakukoneyhtiö Google rajoittaa pikavippialan nettimainontaa Google AdWords -palvelussaan. Rajoituksen uskotaan lisäävän kilpailua alalla, sillä pikavippiyrityksille hakukoneet on yksi tärkeimmistä asiakashankinnan kanavista
Lue lisää =>

Pikavippien outolinnut

Pizza ja pikavippi

Pikavipeistä löytyy todellisia erikoisuuksia ja nokkelia palveluideoita. Miltä kuulostaa pizzatilaus yhdessä pikavipin kanssa tai veronpalautus ennakkoon pikavipin muodossa?
Lue lisää =>

Vertaislainat haastavat pikavipit

Vertaislainat

Vertaislainat tuovat uuden vaihtoehdon sijoittamiseen ja pienlainaamiseen. Vertaislainat ovat sosiaalista lainausta, jossa yksityishenkilöt lainaavat rahaa toisilleen välityspalveluna toimivan vertaislainapalvelun kautta.
Lue lisää =>

Veronpalautus ennakkoon?

Veronpalautus ennakkoon

VeronpalautusNYT.fi tarjoaa palvelua jolla veronpalautuksen voi saada ennakkoon. Palvelu on käytännössä kulutusluotto, joka maksetaan ilmoittamalla palvelun tilinumero verottajalle.
Lue lisää =>

Suomalainen pikavippiyhtiö Risicum siirtyy yhdysvaltaltalaisomistukseen

Suomen suurin pienlainoja tarjoava yritys Risicum Oyj siirtyy kaupan myötä osaksi yhdysvaltalaista Dollar Financial Corporationia. Kuluttajarahoitukseen erikoistunut amerikkalaisyhitö on toiminut yli 30 vuotta ja se on noteerattu Nasdaq:ssa vuodesta 2005 alkaen.
Lue lisää =>

Talousviesti.fi
Talousviesti tarjoaa kiinnostavimmat talousuutiset säästämisestä, sijoittamisesta ja lainamarkkinoilta. Löydä päivän tärkeimmät talousuutiset helposti ja vaivattomasti.
Etsi palvelusta
Taloustilastoja

Valuuttakurssit

USD: 1,1794
JPY: 130,70
SEK: 0,2158

> Lisää valuuttakursseja

Päivitetty: 22.5.2018

Euribor

  • Euribor 1 kk -0,371 %
  • Euribor 3 kk -0,324 %
  • Euribor 6 kk -0,271 %
  • Euribor 12 kk -0,189 %

> Päivän euribor-korot

Päivitetty: 2.5.2018:

Linkkejä