Yhä useampi toivoo joustoa lainan maksuun

5.10.2015 22:51

Työttömyyden lisääntymisestä huolimatta suomalaisilla ei ole ollut suuria vaikeuksia saada asuntolainojaan maksettua. Asuntovelallisten tilannetta ovat helpottaneet matalat korot. Yli kolme kuukautta hoitamattomina olleita asuntolainoja oli kesäkuun lopussa 1,2 prosenttia asuntoluotoista.

Entistä useammat kotitaloudet ovat kuitenkin halunneet lainoihinsa joustoja. Finanssivalvonnan raportin mukaan kahdessa prosentissa kotitalouksien lainoista tarvittiin uusia edullisempia ehtoja, jotta lainan maksu edelleen onnistui.

Myös pankkien tarjoamia lyhennysvapaita on otettu 11,6 miljardilla eurolla. Pankit ovat vakuuttaneet, että lyhennysvapaita on tarjottu ainoastaan asiakkaille, joiden maksukyky on kunnossa.

Finanssivalvonta on raportissaan huolestunut siitä, että kotitalouksien velkaantuminen on jatkuvasti lisääntynyt, vaikka työttömyys kasvaa, palkat eivät ole nousseet eikä talous muuten kasva.

Finanssivalvonta harkitsee velkaantumisen hillitsemistä makrovakausvälineitä käyttämällä. Sellainen on esimerkiksi asuntolainojen lainakatto, joka tulee voimaan ensi vuoden alussa.

Kommentoi artikkelia!

Talousviesti.fi
Talousviesti tarjoaa kiinnostavimmat talousuutiset säästämisestä, sijoittamisesta ja lainamarkkinoilta. Löydä päivän tärkeimmät talousuutiset helposti ja vaivattomasti.
Etsi palvelusta
Taloustilastoja

Valuuttakurssit

USD: 1,2309
JPY: 132,41
SEK: 0,3703

> Lisää valuuttakursseja

Päivitetty: 20.4.2018

Euribor

  • o Euribor 1 kk -0,372 %
  • o Euribor 3 kk -0,328 %
  • o Euribor 6 kk -0,271 %
  • o Euribor 12 kk -0,189 %

> Päivän euribor-korot

Päivitetty: 0.4.2018:

Linkkejä