35 prosenttia valitsee lainaturvan

28.9.2015 6:01

Lainaturva on vakuutus, joka maksaa lainan pois, mikäli luotonottaja ei itse siihen kykene. Lainavakuutus voi tulla kalliiksi, mutta silti 35 prosenttia lainanottajista valitsee sen.

Lainaturvalla voi suojata maksukykynsä esimerkiksi työttömyyden, kuoleman tai sairauden varalta. Lainaturva voi olla niin laaja, että se kattaa kaikki maksukyvyttömyyden syyt, tai niukka kattaen vaikkapa vain kuolemantapauksen.

Vakuutus tulee sitä kalliimmaksi, mitä laajempi se on ja mitä pidemmälle ajalle se on otettu. Lainaturva ei välttämättä koske koko laina-aikaa tai koko lainasummaa.

Lainaturvan ottaminen voi hidastaa itse lainan maksamista, joten vakuutuksen ottamista ja vakuutuksen laajuutta kannattaa harkita tarkkaan. Hieman useammin lainaturvaa otetaan suuriin lainoihin.

Pankit suosittelevat lainaturvan ottamista mielellään. Erityisesti sitä suunnitellaan lainaajille, joiden lainassa on mukana henkilötakaaja tai joilla on perhettä.

Lama-ajasta huolimatta lainaturvan kysyntä ei ole lisääntynyt, vaan on pysynyt tasaisena useita vuosia.

Kommentoi artikkelia!

Talousviesti.fi
Talousviesti tarjoaa kiinnostavimmat talousuutiset säästämisestä, sijoittamisesta ja lainamarkkinoilta. Löydä päivän tärkeimmät talousuutiset helposti ja vaivattomasti.
Etsi palvelusta
Taloustilastoja

Valuuttakurssit

USD: 1,2309
JPY: 132,41
SEK: 0,3703

> Lisää valuuttakursseja

Päivitetty: 20.4.2018

Euribor

  • o Euribor 1 kk -0,372 %
  • o Euribor 3 kk -0,328 %
  • o Euribor 6 kk -0,271 %
  • o Euribor 12 kk -0,189 %

> Päivän euribor-korot

Päivitetty: 0.4.2018:

Linkkejä