Fiva: Lainojen lyhennysvapaat peittävät todellisen tilanteen

Finanssivalvonta on varoittanut pankkeja tuottojen epävarmuudesta. Pankkien korkokate on pienentynyt suhteellisesti yli viidenneksen vuoden 2011 jälkeen.

Korkokate on perinteisesti ollut pankkien tärkein tulonlähde. Nyt entistä isompi osa tuloista tulee epävarmemmista lähteistä. Pankkien kannattavuus on kuitenkin alkuvuoden aikana parantunut, ja pankit ovat saaneet markkinarahoitusta halvalla.
Lue lisää =>

Yhä useampi toivoo joustoa lainan maksuun

Velkaantuminen parantaa nuorten itsetuntoa

Työttömyyden lisääntymisestä huolimatta suomalaisilla ei ole ollut suuria vaikeuksia saada asuntolainojaan maksettua. Asuntovelallisten tilannetta ovat helpottaneet matalat korot. Yli kolme kuukautta hoitamattomina olleita asuntolainoja oli kesäkuun lopussa 1,2 prosenttia asuntoluotoista.
Lue lisää =>

35 prosenttia valitsee lainaturvan

Lainaturva on vakuutus, joka maksaa lainan pois, mikäli luotonottaja ei itse siihen kykene. Lainavakuutus voi tulla kalliiksi, mutta silti 35 prosenttia lainanottajista valitsee sen.
Lue lisää =>

Asuntolainojen koot pienentyneet Pohjois-Suomessa

Sampo Pankki ennakoi taantumaa Suomeen

Pohjois-Suomen pankeissa on havaittu, että uusien asuntolainojen koko on pienentynyt, kertoo Yle.
Lue lisää =>

Pankit hakevat tilaisuutta lainamarginaalin nostoon

Finanssivalvonta huomautti pankeille, etteivät lainan pienet muutokset oikeuta nostamaan marginaaleja. Esimerkiksi vakuutena olevan asunnon vaihto samanarvoiseen ei kelpaa noston perusteeksi.


Lue lisää =>

Helpotus ensiasunnon ostajille – asuntolainakattoa ei tulekaan

Asuntolainojen kokoa rajoittava asuntolainakatto on yllättäen peruuntunut. Lainakaton pelättiin vaikeuttavan etenkin ensiasunnon ostajien asemaa.


Lue lisää =>

Uudiskohteen ostossa piilee talousriski

Uudet asunnot ovat jo nyt kalliita, ja varainsiirtoveron muutokset lisäävät kustannuksia entisestään. Ei kannata silti rynnätä ostamaan unelma-asuntoa ennen verojen nousua, varoittaa Taloussanomat.


Lue lisää =>

TalSa: Näin saat halvempaa asuntolainaa

Lainamarginaalit nousevat, mutta Taloussanomat neuvoo, miten voit yrittää neuvotella itsellesi edullisemman lainatarjouksen. Neuvottelemalla etua voi saada tuhansia euroja.


Lue lisää =>

Moni asuntolaina on riskitasolla

Asunnon ostaja saa usein lainan, jonka määrä ylittää suosituksen. Kuluttajan kannattaa huolehtia taloutensa kestävyydestä siinäkin tapauksessa, että korot nousevat.


Lue lisää =>

Suomessa Euroopan halvinta asuntolainaa

Suomessa asuntolainojen korot ovat pysytelleet melko matalissa lukemissa jo pitkän aikaa. Korot tuskin tulevat ainakaan seuraavan vuoden sisään nousemaan, sillä euriborkorot pysyttelevät myös alhaisina.


Lue lisää =>

Taloustilanteen elpyminen saattaa nostaa lainojen korkoja jopa kolminkertaisiksi

Lainat ovat tällä hetkellä ennätyksellisen halpoja, mutta taloustilanteen normalisoituessa myös korot lähtevät nousuun. Suurempien lainojen ottajille edessä voi olla ikäviä yllätyksiä, kun lainanmaksukyky heikkenee ja takaisinmaksu voi pitkittyä useilla vuosilla.


Lue lisää =>

Asuntolainoihin mahdollisesti tiukempia rajoituksia

Kotitalouksien valkaantuminen on ollut hurjassa nousussa. Ylivelkaantuminen on kasvussa, kun asunnon ostoon käytetään lainarahaa jopa yli 90 prosenttia asunnon hankintahinnasta.


Lue lisää =>

Asuntolainoille korkolattia

Finanssialan Keskusliiton teettämän kyselyn mukaan suomalaiset ottavat aiempaa suurempia asuntolainoja. Suurten, yli 150 000 euron lainoja otetaan entistä enemmän, ja samalla asuntolainojen marginaalikorot tippuvan tasaista tahtia alaspäin.


Lue lisää =>

Pankkien prime-korot laskussa

Pankkien prime-korot laskussa

Pankit laskevat prime-korkojaan yleisen korkotason alentuessa. Tammikuussa kolme pankkia on laskenut korkonsa ja lisää odotetaan euribor-korkojen laskiessa.


Lue lisää =>

Euriborin suosio asuntolainoissa laskenut

Euriborin suosio asuntolainoissa laskenut

Euribor-korkojen suosio uusien asuntolainojen viitekorkona on laskenut selvästi. Lokakuussa uusista asuntolainoista 76 prosenttia sidottiin euriboriin
Lue lisää =>

Asuntolainan hoitokyky pysynyt hyvällä tasolla

Asuntolainan hoitokyky pysynyt hyvällä tasolla

Suomalaisten kotitalouksien asuntolainan hoitokyky on pysynyt edelleen hyvänä. Asuntolainojen hoitoa helpottaa erityisesti erittäin matala korkotaso.


Lue lisää =>

Varovaisuus lisääntyy asuntokaupoissa

Varovaisuus lisääntyy asuntokaupoissa

Vuokraturvan mukaan varovaisuus ja levottomuus on lisääntynyt asuntomarkkinoilla. Markkinoiden levottomuuteen viittaavat perutut ostotarjoukset, myyntiaikojen venyminen ja samojen kohteiden kiertäminen välittäjältä toiselle on siirtynyt jo suurista asunnoista myös pieniin asuntoihin.
Lue lisää =>

Vanhat asunnot halpenivat elokuussa

Vanhat asunnot halpenivat elokuussa

Vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat laskivat elokuussa hieman heinäkuuhun verrattuna. Tilastokeskuksen perjantaina julkistamien ennakkotietojen mukaan hintojen laskua oli 0,7 prosenttia koko maassa.
Lue lisää =>

Asuntovelallisilla ei huolta vielä ensi vuonnakaan

Asuntovelallisilla ei huolta

Asuntovelallisten korkomenoissa ei ole odotettavissa nousua vielä ensi vuonnakaan. Suomalaisten pankkien ekonomistit arvioivat STT:lle asuntolainoissa yleisesti viitekorkona käytetyn 12 kuukauden euriborin olevan vuoden kuluttua vain hieman nykyistä korkeammalla tasolla.
Lue lisää =>

Pankit oikeuteen asuntolainasotkun takia Yhdysvalloissa

Yhdysvaltalaispankit oikeuteen asuntolainasotkusta

Yhdysvaltain asuntomarkkinoita valvova viranomainen haastaa yli tusinan isoja yhdysvaltalaispankkeja oikeuteen asuntolainasotkun takia, kertoo New York Times.
Lue lisää =>

Asuntovelallisilla toiveita korkojen pysymisestä alhaisena

Asuntolainojen korot eivät ehkä nousekaan

Asuntovelalliset voivat huokaista helpotuksesta, sillä nykyisessä taloustilanteessa korkojen nousu ei olekaan niin varmaa kuin markkinat alkuvuodesta olettivat.
Lue lisää =>

Asuntolainojen keskikorko pienessä nousussa

Asuntolainojen keskikorko on noussut hieman kesäkuussa. Keskikorko oli 2,36 prosenttia, uusissa asuntolainoissa 2,6 prosenttia. Alkuvuodesta asuntolainakannan keskikorko oli noin kahdessa prosentissa.
Lue lisää =>

KL: USA:n velkakriisi voi vaikuttaa myös suomalaisten asuntolainoihin

Yhdysvaltain velkariisi

On mahdollista, että Yhdysvaltain velkakriisi nostaa välillisesti euribor-korkoja, minkä seurauksena suomalaisten asuntolainojen korot nousevat.
Lue lisää =>

MTV3: Asunnon ostamistan harkitsevien tulee varautua korkojen nousuun

Korot nousevat

Nordea Pankin yksityistalouden ekonomisti Anu Numminen kehoittaa asunnon ostoa harkitsevien varautumaan tulevaan korkojen nousuun. Tärkeimmät seikat ovat hänen mukaansa asiakkaan maksukyky ja lainan suuruus. Laina ei saa olla niin suuri, ettei maksukyky riitä korkojen noustessa.
Lue lisää =>

Asuntolaina korkojen noustessa

Uskaltaako asuntolainan ottaa korkojen noustessa koko ajan? Miten korkojen nousulta voi suojautua?
Lue lisää =>

Talousviesti.fi
Talousviesti tarjoaa kiinnostavimmat talousuutiset säästämisestä, sijoittamisesta ja lainamarkkinoilta. Löydä päivän tärkeimmät talousuutiset helposti ja vaivattomasti.
Etsi palvelusta
Taloustilastoja

Valuuttakurssit

USD: 1,2309
JPY: 132,41
SEK: 0,3703

> Lisää valuuttakursseja

Päivitetty: 20.4.2018

Euribor

  • o Euribor 1 kk -0,372 %
  • o Euribor 3 kk -0,328 %
  • o Euribor 6 kk -0,271 %
  • o Euribor 12 kk -0,189 %

> Päivän euribor-korot

Päivitetty: 0.4.2018:

Linkkejä